Delavnica "Vsaka pogodba – nova zgodba"

Avtor: SMG

Slovensko mladinsko gledalšče organizira 12. decembra ob 20. uri v Novi pošti delavnico o pogojih dela v sodobnih uprizoritvenih praksah.


Foto: Sebastijan Horvat

Se zavedamo pasti, ki prežijo na nas, ko vstopamo na trg gledališkega dela? Kakšni so pogoji? Imamo prave informacije? Kaj pomeni tisto, kar piše v pogodbah? Kakšne so naše možnosti? Kdaj reči ne?

Nova pošta ni pravno svetovalno telo, specializirano za zadeve ustvarjanja gledališča, in si tudi ne dela iluzij, da bi to lahko postala. Lahko pa ponudi širok nabor izkušenj z različnih področij delovanja v okviru sodobnih uprizoritvenih praks in te izkušnje solidarno in brez dlake na jeziku deli z drugimi. Kako je v neinstitucionalnih in institucionalnih gledališčih, kako pri filmu, na televiziji, pri komercialnih in nekomercialnih projektih, kako z individualnim in kolektivnim avtorstvom itd.? Na voljo vam bo ekipa Nove pošte, vprašanja so zaželena in dobrodošla. Delavnica je namenjena igralcem, dramaturgom, režiserjem in drugim ustvarjalcem v gledališču, ki začenjajo svojo poklicno pot ali se nanjo pripravljajo.

Na delavnici Vsaka pogodba – nova zgodba vas pričakujemo: Primož Bezjak, Urška Brodar, Žiga Divjak, Daša Doberšek, Tina Dobnik, Iztok Drabik Jug, Sebastijan Horvat, Janez Janša, Alja Kapun, Uroš Kaurin, Katarina Stegnar, Vito Weis, Gregor Zorc.

Število udeležencev je omejeno, zato se javite na: info@novaposta.si.

Kdaj: 12. 12. 2017 ob 20.00
Kje: Nova pošta, pri Slovenskem mladinskem gledališču, Robbova ulica 15, Ljubljana.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/delavnica-vsaka-pogodba-nova-zgodba