V APT plesna predstava Sen plesne noči

Avtor: STA

V Anton Podbevšek Teatru (APT) v Novem mestu bodo drevi ob 20. uri premierno izvedli plesno predstavo Sen plesne noči plesalca in koreografa Gregorja Luštka. Ta je ob spomladanski napovedi predstave poudaril, da bo šlo za plesno predstavo med resničnostjo in sanjami. Predstava je nastala v koprodukciji APT in Plesnega Teatra Ljubljana.


Fotografije z vaje / Foto: Barbara Čeferin

Iz APT so sporočili, da je Sen plesne noči predstava "o občutljivosti duha, o vidno nevidnih silah plesalčeve notranje biti, ki izhaja iz njegove zavesti, potreb, spoznanj, čustev in hotenj".

"V tej razsežnosti lastnega imanentnega procesa se objektivna resničnost ves čas izmika in briše meje med iluzijo ter dejanskostjo, med strastjo in razumom ter skozi ironično resonanco išče svoj nov modus operandi, ki kot intenzivna, estetsko organizirana in ozaveščena zaznava postaja gledališka izkušnja, ki razpira pot novim zmožnostim branja plesne predstave," so še pristavili.

V tej zadnji redni predstavi letošnje gledališke sezone APT bodo poleg avtorja Luštka nastopili plesalci Rosana Hribar, Kaja Lorenci, Vita Osojnik, Žiga Krajnčan in Gašper Kunšek.

Za dramaturgijo in kostumografijo je poskrbela Ksenija Hribar, scenografka je Ema Kugler. Spremljevalna glasba je delo Janeza Vidriha, Branka Rožmana in Zvezdane Novaković.

V APT ponovitve predstave Sen plesne noči pripravljajo 18., 20., 21. in 30. novembra ter 1., 4. in 5. decembra.

V APT so letošnjo gledališko sezono posvetili 100-letnici ruske oktobrske revolucije.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-apt-plesna-predstava-sen-plesne-noci