Premiera predstave Pod snegom po besedilu letošnje dobitnice Borštnikovega prstana Saše Pavček

Avtor: Mini teater

V Mini teatru bo v nedeljo, 12. novembra 2017, na sporedu premierna uprizoritev predstave Pod snegom. Dramsko besedilo preko trikotnika med hčerjo, njenim ljubimcem in materjo obravnava medčloveške odnose in psihološke sence vsakega posameznika.


Foto: Miha Fras

Gre za intimno zgodbo, polno strasti in ljubezni, ki človeka doleti, ne da bi se sam odločil zanjo, medtem ko konci ostajajo vsaj delno odprti. Jezik je vse kaj drugega kot običajen, včasih močno zvrstno in narečno zaznamovan, včasih privzdignjeno poetičen. Za dramatiko Saše Pavček so značilni motivi stigem, obremenjenost s tujci, prešuštva, odsotnost enega od staršev. Ti motivi kažejo na pomembno vlogo družine v njenih dramah, moški liki imajo željo po tem, da bi bili povsod prvi, ženski pa po priznanju svojega dela. Predstava se bo osredotočila na metaforičnost in ne na naturalizem. S kontrasti v scenografiji bo kazala na razliko med notranjim in zunanjim svetom likov, skozi telo in ples bodo izraženi intimni občutki krivde in sramu, ki jih pozna vsak izmed nas, zvok, kot eden izmed ključnih elementov predstave, pa bo služil poudarjanju notranjih stanj. Pričakujemo lahko intimen, gibalno in glasbeno podkrepljen, metaforičen prikaz človeških notranjih občutkov – tiste senčne strani, ki jo ljudje po navadi skrivamo.

Predstava po besedilu letošnje dobitnice Borštnikovega prstana Saše Pavček je prva gledališka režija že uveljavljene filmske režiserke mlajše generacije Barbare Zemljič. V uprizoritvi igrajo Pia Zemljič, Matej Puc in Tamara Avguštin.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/premiera-predstave-pod-snegom-po-besedilu-letosnje-dobitnice-borstnikovega-prstana-sase-pavcek