52. Festival Borštnikovo srečanje: Gledališče in knjige z roko v roki

Avtor: FBS

Festival Borštnikovo srečanje, ki bo v Mariboru potekal med 20. in 29. oktobrom 2017, bo med drugim v sklopu Knjige na FBS predstavljal aktualna dela s področja uprizoritvenih umetnosti.


Foto: Arhiv Knjižnica MGL

V treh terminih bodo Založba Maska, Slovenski gledališki inštitut, Knjižnica MGL in Znanstvena založba Filozofske fakultete predstavili več kot deset publikacij, ki so bile izdane v lanskem ali letošnjem letu. V nedeljo, 22. oktobra, bo potekala predstavitev publikacij Založbe Maska, v torek, 24. oktobra, predstavitev publikacij Knjižnice MGL in Znanstvene založbe Filozofske fakultete ter v petek, 27. oktobra, predstavitev publikacij Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI). Vse predstavitve bodo potekale v Vetrinjskem dvoru ob 12. uri.

Založba Maska se predstavljala s:

Knjižnica MGL in Znanstvena založba Filozofske fakultete se predstavljata s:

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) se predstavlja s

Sodobna slovenska drama

Pri FBS so obogatili tudi zbirko Sodobna evropska drama, ki šteje že sedem naslovov (urednica vseh je Alja Predan). Publikacijam, ki skrivajo prevode sodobnih dramskih besedil iz Češke, Poljske, Slovaške, Španije, Nizozemske ter Švedske in so zadnja leta izšle v sklopu FOKUSA, dodajajo Sodobno finsko dramo, saj je Finska država, katere dramatiko bomo leto pobliže spoznali. Finski fokus se bo letos zgodil med 23. in 25. oktobrom na Prvem odru Prve gimnazije. Poleg gostujoče finske predstave Sad songs from the heart of Europe pa ga bo obogatila še Zvezdana Novaković z avtorskim projektom Zgodba o harfi.

Člani mariborske knjižnice pa bodo deležni še posebne ugodnosti. Ob predložitvi članske izkaznice lahko vstopnice za 52. Borštnikovo kupijo 10% ceneje, do samega začetka festivala pa organizatorji obljubljajo še kakšno dodatno akcijo. Sicer bodo vse zgoraj naštete publikacije od 20. oktobra na ogled tudi v posebnem »Borštnikovem« kotičku v Knjižnici Rotovž.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/52-festival-borstnikovo-srecanje-gledalisce-in-knjige-z-roko-v-roki