Zasledovalci sreče za uvod v jubilejne 20. Mlade leve

Avtor: STA

Z mednarodno koprodukcijo EnKnapGroup in Nature Theatre of Oklahoma Zasledovalci sreče se bo v centru kulture Španski borci začel jubilejni 20. mednarodni festival Mladi levi. Na letošnji izdaji bodo glas dobili običajno preslišani, na sporedu bo veliko intimnih zgodb, kar nekaj bo interaktivnih predstav. Festival se bo sklenil 27. avgusta.


Foto: Andrej Lamut

Letošnjo jubilejno izdajo Mladih levov pri Bunkerju poklanjajo tudi bodočim generacijam. Tako bodo gostili interaktivno predstavo Ivane Müller Partitura, namenjeno predvsem otrokom, starim od sedem let naprej, za najmlajše in otroke po srcu pa bo za obilo zabave poskrbljeno ob zaključku festivala.

Na festivalu bo mogoče spoznati tudi veliko zgodb posameznikov. Denimo v interaktivni predstavi umetnice Tanie El Khoury Do koder me nesejo konice prstov ali v predstavi Zgodovina, zgodovina, zgodovina Deborah Pearson.

Na Mlade leve s predstavo Pet lahkih komadov prihaja tudi Milo Rau, ki rad dreza v tabuje. Tokrat se je spopadel s škandaloznim primerom belgijskega morilca in pedofila Marca Dutrouxa. Pritegnila bo predstava Evros Walk Water 1 & 2 Daniela Wetzela, člana Rimini Protokolla, o tem, kako mladi azilanti doživljajo Evropo, kontejnerskega transporta pa se bodo v navezavi z lokalno zgodbo dotaknili Laura Kalauz, Maja Leo, Bojan Djordjev in Christopher Kriese v predstavi Said to contain.

Festivalsko okroglo mizo bodo posvetili prihodnosti festivalov ter povezavi med festivali in kulturnim turizmom, na spletu pa bodo zagnali kritiško platformo Kriterij. Vsi festivalski dogodki bodo že peto leto brezplačni, zbirali bodo prostovoljne prispevke.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zasledovalci-srece-za-uvod-v-jubilejne-20-mlade-leve