Helverjeva noč prejela povprečno oceno 5.0 in nagrado občinstva na festivalu Zlati lev

Avtor: PGK

Helverjeva noč je na 18. mednarodnem festivalu komornega gledališča Zlati lev v Umagu prejela prvo nagrado občinstva.


Foto: Nada Žgank / PG Kranj

Prešernovo gledališče Kranj je na sobotni zaključni slovesnosti 18. mednarodnega festivala Zlati lev v Umagu, prejelo prvo nagrado publike za uprizoritev sodobne drame poljskega dramatika Ingmarja Villquista Helverjeva noč v režiji Alena Jelena, ki smo jo pripravili v koprodukciji s ŠKUC gledališčem iz Ljubljane.

Strokovna žirija v sestavi: Maja Gregl, (predsednica), Nataša Bezić in Katja Restović, je v obrazložitvi nagrade ugotovila, da je predstava prejela najvišjo povprečno oceno v sedemnajstletni zgodovini festivala – 5.0 točke.

Igralska ekipa Prešernovega gledališča iz Kranj je že večkrat nastopila na deskah umaškega malega odra in mednarodnega festivala komornega gledališča Zlati lev. Četrti večer letošnjega festivala sta Blaž Setnikar in Darja Reichman nastopila v sodobni drami Helverjeva noč, ki jo je režiral Alen Jelen.

Predstava je prejela največjo povprečno oceno publike, kar je po mnenju Luke Jelavića, novinarja Glas Istre, verjetno najvišja ocena v sedemnajstletni zgodovini tega festivala. Igralka Darja Reichman je v lucidnem govoru ob prejemu nagrade dejala, da je »publika najboljša žirija«.

V Prešernovem gledališču Kranj  bodo sezono sicer sklenili na dveh mednarodnih festivalih v Črni gori in sicer s predstavo Žalujoča družina na festivalu Grad teatar v Budvi in s predstavo Mrtvec pride po ljubico na 30. festivalu Barski ljetopis v Baru.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/helverjeva-noc-prejela-povprecno-oceno-5-0-in-nagrado-obcinstva-na-festivalu-zlati-lev