Na Kongresnem trgu začetek cirkuškega dogajanja v sklopu 10. Klovnbufa

Avtor: STA

S cirkuško predstavo Zavoda Bufeto z naslovom Cirkus Printi Pravi se danes na Kongresnem trgu v Ljubljani začenja 10. mednarodni festival sodobne klovnade in novega cirkusa Klovnbuf. Cirkuško dogajanje se letos seli še v Novo mesto, Kamnik, Ankaran, Piran in Portorož.


Tempestatis / Foto: Arhiv Celinka

Po interaktivni predstavi, ki je namenjena v prvi vrsti otrokom, starejšim od treh let, bodo ob 11. uri sledile cirkuške delavnice in nastopi mladih cirkuških navdušencev.

Ob 14. uri si bo v starem mestnem jedru mogoče ogledati cirkuško promenado Ukrotimo zelenega zmaja, ki jo pripravljajo zavod Bufeto, združenje Cirkokrog, žonglerska in ognjena skupina Čupakabra in Kreativna skupina Fuskabo z gosti. Ob 17. uri bosta na sporedu predstava V zraku in delavnica zračne akrobatike Dane Auguštin, cirkuško dogajanje pa bo ob 21. uri sklenila predstava Junak v izvedbi slovaške skupine Cirkul'Art.

Predstava Junak je nastala po motivih slovaške legende o ljudskem junaku, ki je včasih tolovaj, spet drugič junak zatiranih. V sodelovanju gledaliških ustvarjalcev in cirkuških artistov s Slovaške, Češke, Madžarske, Avstrije in Španije je nastal preplet akrobatskih elementov, slovaške folklore in sodobnega neverbalnega gledališča, piše v programski knjižici festivala.

Današnji program na Kongresnem trgu poteka v sklopu festivala Junij v Ljubljani.

Festival, ki bo potekal vse do 29. junija, se bo v torek selil na druga ljubljanska prizorišča, pozneje pa tudi v druga mesta: Novo mesto, Kamnik, Ankaran, Piran in Portorož.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-kongresnem-trgu-zacetek-cirkuskega-dogajanja-v-sklopu-10-klovnbufa