Nov termin strokovnega izobraževanja Poti h gledališki pedagogiki

Avtor: SLOGI

Nadomestni termin za strokovno izobraževanje Poti h gledališki pedagogiki je v sredo, 21. junija 2017 od 9. do 16. ure v dvorani v 1. nadstropju Slovenskega gledališkega inštituta (Mestni trg 17, Ljubljana).


Foto: Arhiv SLOGI

Izobraževanje bo izvedla Denitsa Stoyanova, diplomirana igralka in študentka gledališke pedagogike iz Berlina, ki vam bo področje gledališke pedagogike predstavila s teoretskega in praktičnega vidika. Izobraževanje poteka v angleščini. Skladno z določili 25. člena Zakona o javni rabi slovenščine je slovenščina zagotovljena na obvestilni ravni.

Strokovno usposabljanje se izvaja v okviru nacionalnega kulturno-vzgojnega projekta Gleda(l)išče v sklopu programa Eden drug'mu ogenj dajmo. Projekt je sofinanciran iz sredstev Evropske unije iz Evropskega socialnega sklada ter iz sredstev Ministrstva za kulturo RS. Udeležba je brezplačna.

Prosimo, da do ponedeljka, 19. junija, potrdite prijavo na naslov sandra.jenko@slogi.si.

***

Gledališka pedagogika se kot kulturno-vzgojni pristop ali didaktična metoda vedno bolj uveljavlja. Strokovnim delavcem iz vzgojno-izobraževalnih zavodov in kulturnih ustanov pojem nikakor ni tuj, številni bi celo potrdili, da gledališko pedagogiko vsaj občasno uporabljajo ob svojem delu. Vendar formalnega izobraževanja za poklic gledališkega pedagoga z definiranim profilom v Sloveniji zaenkrat še ni. Slovenski gledališki inštitut želi opozoriti na nujnost jasne opredelitve strokovnega področja gledališke pedagogike in pomembnost profesionalizacije tega poklicnega profila, ki lahko deluje tako v vzgojno-izobraževalnih zavodih kot v kulturnih ustanovah.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/nov-termin-strokovnega-izobrazevanja-poti-h-gledaliski-pedagogiki