Makedonska nagrada teatropis igralki Mirel Knez

Avtor: SiGledal

TAKT – Gledališko združenje gledaliških kritikov in teatrologov Makedonije – je nagrado teatropis podelilo igralki Mirel Knez za predstavo Irena! ali Ne morem več! v režiji Nicka Upperja.


Mirel Knez / Foto: Osebni arhiv

Kot so zapisali v obrazložitvi nagrade, Mirel Knez v svojem monodramskem nastopu suvereno obvladuje sceno: "Njena igra je subtilna in natančna. Ob minimalni scenografiji in kostumografiji je igralka dosegla prepričljiv in močen efekt. Predstava je privlačna, gledljiva, uravnotežena in natančna, jasna in vredna spomina."

Nagrada, ki jo komisija podeljuje vsako leto, je bila igralki dodeljena za sodoben gledališki izraz za predstavo Irena! ali Ne morem več!, s katero je prejšnji mesec nastopila v tekmovalnem programu 19. Mednarodnega festivala monodrame v Bitoli. Predstava govori o novinarki in intelektualki Ireni, ki želi postati pisateljica, zelo slavna pisateljica. Svojo prvo knjigo je predala založbi, a urednik se ji ne oglaša in ji ne sporoči, ali in kdaj bo njeno knjigo izdal. Pravzaprav predstava govori o ljubezni, uspehu in slavi.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/makedonska-nagrada-teatropis-igralki-mirel-knez