Dan odprtih vrat SNG Drama Ljubljana

Avtor: SNG Drama Ljubljana

V petek, 19. maja 2017, od 9.30 do 15.00 bo v SNG Drama Ljubljana potekal dan odprtih vrat.


Foto: Peter Uhan/SNG Drama Ljubljana

V gledališkem svetu je vse mogoče, vse je hkrati resnično in neresnično. Gledališko doživetje nas posrka v svet, v katerem čas in prostor nimata mej, predrami vse naše čute in vzbudi v nas najrazličnejša občutja. Ko pa iz tega čarobnega sveta spet stopimo v vsakdanjost, se pojavijo najrazličnejša vprašanja: Ali igralci med predstavo zares pojedo zrezek? Kaj pa, če ne marajo mesa? Kako da se ne porežejo, ko na odru stopijo na razbit kozarec? Je gledališka kri iz paradižnikove omake? Kaj dela rekviziter? Kako naredijo maskerji igralcem umetno plešo? Na Draminem dnevu odprtih vrat vam bodo gledališki ustvarjalci odkrivali gledališke skrivnosti. Spoznali boste maskerje, rekviziterje, garderoberje, igralce ...

Pridružite se predstavitvi gledaliških poklicev in raziskovanju Drame. Najpogumnejši boste lahko stopili tudi na čarobne gledališke deske našega velikega odra. Vabljeni v petek, 19. maja, od 9.30 do 15.00, zbor bo pred osrednjim vhodom v Dramo.

Zaključene skupine, vrtci in šole prijavite obisk na spela.sinigoj@drama.si ali pokličite 041 311 105. Vabljeni tudi gledališki navdušenci vseh starosti, ki boste prišli posamezno.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/dan-odprtih-vrat-sng-drama-ljubljana