Prijave za 52. Borštnikovo so odprte

Avtor: FBS

52. Festival Borštnikovo srečanje se bo letos zgodil med 20. in 29. oktobrom v Mariboru, na svetovni dan gledališča pa so začeli z zbiranjem nominacij in prijav za novo festivalsko edicijo.


Foto: Boštjan Lah, Matej Kristovič, arhiv FBS

Vabilo za nominacije predstav

Festival Borštnikovo srečanje razpisuje začetek zbiranja nominacij uprizoritev za 52. izdajo, ki bo od 20. do 29. oktobra 2017. Producenti (institucije in nevladne organizacije s področja uprizoritvenih umetnosti s sedežem v Republiki Sloveniji in SSG Trst) po svoji presoji nominirajo uprizoritve, ki so bile ali bodo premierno uprizorjene v času od 1. junija 2016 do 31. maja 2017.

Producenti lahko nominirajo največ polovico svojih premiernih uprizoritev. Če je število premier liho se število nominacij zaokroži navzgor. Producenti, ki imajo manj kot tri premiere, lahko nominirajo največ eno uprizoritev. Producente naprošamo, da prijavnice v celoti izpolnijo in opravijo selekcijo nominacij, sicer bodo kot nominirane štele predstave po abecednem redu naslovov do predpisanega števila.

Nominacije sprejemajo do vključno 8. maja 2017.

Povezava: Več informacij

***

Vabilo za predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana za leto 2017

Borštnikov prstan je najvišje strokovno priznanje za igralske stvaritve za življenjsko delo. Podeljuje ga Festival Borštnikovo srečanje, in sicer vsako leto, izmenično igralki in igralcu, na sklepni festivalski prireditvi.

Letos ga bo prejela igralka.

Borštnikov prstan lahko prejme vsaka profesionalna igralka ali igralec, ki ustvarja v slovenskem jeziku v Republiki Sloveniji ali v zamejskem gledališču SSG Trst. Pobudo za podelitev Borštnikovega prstana lahko podajo posamezniki in pravne osebe s področja uprizoritvenih umetnosti in s stalnim prebivališčem oziroma sedežem v Republiki Sloveniji ter SSG Trst. Prav tako lahko tudi člani Žirije za podelitev Borštnikovega prstana sami predlagajo druge kandidatke po svoji presoji. Predlagatelji ne morejo predlagati posmrtne nagrade. Dobitnica lahko prejme nagrado samo enkrat.

Pobuda za podelitev Borštnikovega prstana mora vsebovati:

Žirija za podelitev Borštnikovega prstana svojo odločitev sporoči do 1. septembra 2017.

Predloge nominacij za podelitev Borštnikovega prstana za leto 2017 pošljite do vključno 1. junija 2017.

Povezava: Več informacij

***

Vabilo za prijave knjižnih izdaj

Vabilo velja za prijavo knjižnih izdaj in publikacij s področja gledališča in uprizoritvenih umetnosti, izdanih med 1. junijem 2016 in 31. majem 2017, za 52. Festival Borštnikovo srečanje.

Rok za prijavo: 22. maj 2017

Na Festivalu Borštnikovo srečanje vsako leto predstavijo izbor knjig in drugih publikacij, povezanih z gledališčem in uprizoritveno umetnostjo. Vabljeni, da do 22. maja 2017 pošljete seznam avtorjev in naslovov ter recenzijske izvode tematskih publikacij, ki so oziroma bodo izšle pri vaši založbi, da jih bodo evidentirali, naredili izbor, jih uvrstili v Almanah 52. Festivala BS in v urnik predstavitev.

Povezava: Več informacij


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/prijave-za-52-borstnikovo-so-odprte