Vzkrik, festival dramske pisave

Avtor: JSKD

Med 24. in 26. marcem se bo v Skladovnici v Ljubljani odvil Festival dramske pisave Vzkrik, ki ga organizirata Društvo KUD Krik in Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) v sodelovanju s Trubarjevo hišo literature in Kulturnim društvom Integrali.


Festival dramske pisave Vzkrik

Na festivalu se bo s svojimi dramskimi besedili, napisanimi v okviru enajstih delavnic dramskega pisanja Vzkrik, predstavilo sedem avtorjev: Katarina Černe, Varja Hrvatin, Tomaž Lapajne Dekleva, Mitja Lovše, Tamara Matevc, Mišo Mićić in Sofija Vukelj. Delavnice, ki jih je mentorirala večkratna Grumova nagrajenka Simona Semenič, so potekale od februarja do oktobra 2016.

Na festivalu bodo mladi režiserji in igralci pripravili bralne uprizoritve, sledili bodo pogovori z ustvarjalci, v okviru festivala pa se bo odvijala tudi okrogla miza z naslovom Sodobna dramatika, na kateri bodo sodelovali predstojnik katedre za dramaturgijo in zgodovino drame na AGRFT dr. Blaž Lukan, dramaturginja Simona Hamer, dramaturginja in režiserka Nina Šorak, kritičarka in teoretičarka sodobnih uprizoritvenih umetnosti Alja Lobnik ter Juš A. Zidar, gledališki režiser.

Namen projekta, ki ga vodi Brina Klampfer, je vzpodbujanje nastajanja kvalitetnih slovenskih dramskih besedil in možnost, da se avtorji s svojimi besedili predstavijo strokovni in širši javnosti, hkrati pa med postavitvijo svojega besedila na oder pridobijo neprecenljivo izkušnjo sodelovanja z režiserjem in ekipo ustvarjalcev.

Festival Vzkrik poteka ob podpori Mestne občine Ljubljana, vstop na vse dogodke pa je brezplačen.

Povezava: Spored dogodkov festivala


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vzkrik-festival-dramske-pisave