Pred gostovanji v Trstu in Pekingu Pandurjev Faust ponovno na velikem odru Drame

Avtor: SNG Drama Ljubljana

Po občudovanja vredni udeležbi v Teatru Español v Madridu prejšnji mesec, kjer so v počastitev in spomin lani preminulega režiserja Tomaža Pandurja pripravili hommage Homenaje a Tomaž Pandur, bo Faust v začetku prihodnjega tedna ponovno odigran pred domačim občinstvom.


Foto: Aljoša Rebolj/SNG Drama Ljubljana

Predstava bo nato 5. aprila gostovala v osrednjem italijanskem tržaškem gledališču Il Rossetti.

V Španiji je bila že 50. ponovitev zadnje predstave, ki jo je režiral Tomaž Pandur. Ekipa Fausta pa je pred tem gostovala tudi na Mednarodnem gledališkem festivalu Interference (Cluj, Romunija), Seulskem festivalu uprizoritvenih umetnosti (Južna Koreja), MNT-festu (Makedonija), Gledališkem svetu Brno (Češka), Ibero-ameriškem gledališkem festivalu v Bogoti (Kolumbija) in Cervantesovem mednarodnem festivalu (Guanajuato, Mehika), konec junija letos pa potuje še v Peking. SNG Drama Ljubljana bo prvo slovensko gledališče, ki bo stopilo na kitajska tla in na odrske deske mednarodno uglednega pekinškega nacionalnega teatra.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pred-gostovanji-v-trstu-in-pekingu-pandurjev-faust-ponovno-na-velikem-odru-drame