Urška 2017 vabi mlade k pisanju

Avtor: JSKD

Revija Mentor in Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) vabita vse mlade literarne ustvarjalce med 15. in 30. letom, da se prijavijo na razpis Urška 2017. Pisci lahko na natečaj pošljejo prozo (do 10 strani), poezijo (do 10 pesmi) ali dramsko besedilo (do 10 strani). Rok za oddajo besedil je 20. januar 2017.


Foto: Pixabay

Festival Urška združuje mlade avtorje in avtorice, ki pišejo v slovenskem jeziku. Skozi strokovno selekcijo šestih regijskih srečanj, ki bodo v obliki javnih branj ter literarnih delavnic o prejetih besedilih in branju, pisanju, objavljanju, izdajanju leposlovja potekala od februarja do marca, bo JSKD s selektorji izbral pet finalistov. Državna selektorica za Urško 2017 bo pesnica, urednica in mentorica mag. Ana Porenta.

Finalni del bo nato potekal 13. in 14. oktobra 2017 v Slovenj Gradcu, zvrstili pa se bodo nastopi petih finalistov (literarne matineje, sobotna delavnica), predstavitev prvenca Eve Markun, uršljanke 2016, in nastop literarnega gosta iz tujine. Na finalnem srečanju bo izbran zmagovalec, ki mu bo JSKD v naslednjem letu natisnil knjižni prvenec, objavljen v zbirki Prvenke. Avtorji bodo kot honorar poleg mentorske in uredniške pomoči pri nastajanju prvenca dobili tudi sto izvodov svoje knjige.

Vsi zainteresirani za sodelovanje morajo svoja šifirana besedila in e-prijavo oddati do petka, 20. januarja 2017. Prejem besedila in e-prijavo jim bodo organizatorji potrdili na njihov e-naslov najkasneje v enem tednu.

Povezava: Razpis (PDF)


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/urska-2017-vabi-mlade-k-pisanju