V Gledališču Glej premiera predstave Kolut 110 v režiji Dejana Spasića

Avtor: STA

V Gledališču Glej bodo nocoj premierno uprizorili predstavo Kolut 110 v režiji Dejana Spasića. Predstava je sestavljena iz dveh Beckettovih enodejank (Krappov zadnji trak ter Kos monologa) in tretje Kaj je ta beseda, ki je nastajala v okviru ustvarjalnega procesa vaj, tudi kot posledica različnih nepredvidenih situacij.


Foto: Sunčan Stone

V ustvarjalnem procesu se izkaže, da so ravno ovire njegov generator. Kot so zapisali v gledališču, se je ekipa pod Spasićevim vodstvom treh enodejank lotila konkretno, organsko. Smisel so iskali v izzivih, ki jih Beckett in njegova zapuščina postavljajo pred ustvarjalce, igralskih in režijskih, v zvoku in tišinah, v besedah in pogledih.

"Lastniki avtorskih pravic Beckettovih del so bili dragi in neizprosni. Radijska igra ne sme biti uprizorjena v gledališču. Mi pa smo morali nekaj delati medtem, ko čakamo. In tako je nastala tretja enodejanka (Kaj je ta beseda) in skupaj z njo okvir, gledališki kontekst, prostor," so še navedli v Gleju.

V treh enodejankah, ki tvorijo predstavo Kolut 110 igrajo Manca Dorrer (Kaj je ta beseda), Aleš Hadalin (Krappov zadnji trak) in Tomislav Tomšič (Kos monologa). Spasić poleg režije podpisuje tudi scenografijo, kostume pa je oblikovala Neli Štrukelj. Za zvok je poskrbel Aleš Hadalin, za video Darko Sinko, kot dramaturg pa je pri predstavi sodeloval Denis Poniž.

Ponovitev predstave bo na sporedu v petek, 18. novembra.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-gledaliscu-glej-premiera-predstave-kolut-110-v-reziji-dejana-spasica