V Ljubljano prihajajo 19. Mladi levi

Avtor: STA

S predstavo Noč krtov priznanega francoskega režiserja Philippa Quesna se bo drevi v Stari mestni elektrarni začel 19. mednarodni festival Mladi levi, ki bo letos sestavljen iz treh delov. V prvem bodo predstave, instalacije in intervencije v javnem prostoru, drugi bo namenjen razmisleku o preteklosti in prihodnosti, zadnji pa pogledu k naravi.


Hrepenenje traja dlje / Foto: Arhiv Penny Arcade

Organizatorji letos izražajo zaskrbljenost pred negotovostjo oziroma nezmožnostjo vpogleda v prihodnost, zato bodo več prostora namenili temu razmisleku, rdeča nit bodo tudi zgodbe.

Med vrhunci festivala v organizaciji zavoda Bunker napovedujejo gostovanje priznane ameriške underground ustvarjalke Penny Arcade s predstavo Hrepenenje traja dlje, na Mladih levih pa bosta med drugim nastopili tudi v Belgiji živeča portugalska umetnica Maria Lucia Cruz Correia in mlada sodobna indijska umetnica Mallika Taneja.

V petek, 26. avgusta, bo premiera predstave Beton Ltd. Ich kann nicht anders, slovenska skupina No!training Lab pa bo na festivalu uprizorila predstavo Variacije na Počasnost: Time Out 2., nastalo v raziskovalnem in ustvarjalnem procesu, ki ga je začela Katja Legin.

Umetnika Robertina Šebjanič in Miha Ciglar bosta združila moči za instalacijo Subakvatična zvočna krajina, letošnji glasbeni gost bo gangsta raper iz Ajdovščine Smaal Tokk.

Pripravili bodo tudi dvodnevno mednarodno konferenco z naslovom Nove politične mitologije in umetnost: Pripravljeni na spremembe.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-ljubljano-prihajajo-19-mladi-levi