Na festivalu Zlati lev dobra zastopanost slovenskih gledališč

Avtor: STA

V Umagu se je v petek začel 17. mednarodni gledališki festival Zlati lev, na katerem letos gostuje pet slovenskih produkcij. V nedeljo je bila na sporedu festivala predstava Brez solz za pedre v režiji Alena Jelena in produkciji Škuc gledališča. Na festivalu se bo do 9. julija zvrstilo skupno devet predstav s Hrvaške, iz Slovenije ter Bosne in Hercegovine.


Heroj 1.0 / Foto: Toni Soprano

Festival je v petek uvedla predstava V agoniji po besedilu Miroslava Krleže, ki jo podpisujejo avtorji Nela Kocsis, Ozren Grabarić in Darko Stazić, nastala pa je v produkciji Centra mladih Ribnjak. V soboto je v Umagu Gledališče Koper uprizorilo predstavo Kdo se boji Virginije Woolf? v režiji Vita Tauferja.

Med letošnjimi devetimi festivalskimi predstavami je skupno kar pet slovenskih. Poleg že omenjenih bodo na festivalu uprizorjene še predstave Gospa Bovary v režiji Yulie Roschine in produkciji SNG Nova Gorica ter Platon: Sokratov zagovor v režiji Zvoneta Šedlabauerja in produkciji Gledališča Potodom igralca Aleša Valiča. V sredo bo na sporedu še avtorski projekt Uroša Kaurina in Vita Weisa Heroj 1.0, ki je nastal v produkciji Slovenskega mladinskega gledališča.

Varaždinski Kerekeš Teater je na festivalu zastopan s predstavama Krtice in Ljubaf, ki ju je režiral Ljubomira Kerekeša. Festival bo v soboto, 9. julija, sklenila predstava Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali Tanje Šljivar v režiji Mirjane Karanović, je pisala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Povezava: 17. mednarodni festival komornega gledališča Zlati lev v Umagu


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-festivalu-zlati-lev-dobra-zastopanost-slovenskih-gledalisc