Mini teater drevi s pestrim dogajanjem na Križevniški

Avtor: STA

V Mini teatru se bo danes začel 18. mednarodni festival za otroke Mini poletje. Uvedla ga bo predstava Jurček in trije razbojniki Alenke Gerlovič v režiji Roberta Waltla, ki bo obenem tudi del programa Dneva križevniškega soseda. V okviru slednjega se bodo po besedah direktorja gledališča Waltla predstavili vsi, ki ustvarjajo na Križevniški.


Foto: Črt Lipej

Tako si bo mogoče danes na Križevniški ogledati nekaj razstav v galerijah, obiskati Judovski muzej, se udeležiti ustvarjalnih delavnic, zvečer pa bluesrock koncerta Earth vs Space, je povedal Waltl, ki se je z Mini teatrom na Križevniško preselil pred sedmimi leti.

Na ogled bo tudi otroška igra, ki bo prva predstava festivala za otroke Mini poletje. Ta bo do konca avgusta v prvem delu ponudil uspešnice Mini teatra, kot so Jurček in trije razbojniki, Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu) v režiji Ivice Buljana, Majhne zgodbe o ljubezni režiserja Petra Todorova in Zlatolaska, pod katero se podpisuje več režiserjev.

V drugem delu bodo gostili predstave gledališč iz Rusije (Teatrol teater), Velike Britanije (Garlic Theatre), Črne gore (Gradsko pozorište Podgorica/Lutkarka scena za djecu) in Srbije (Pozorište mladih). Festivalske predstave je izbral Waltl.

Festival bo ponudil tudi vrsto ustvarjalnih delavnic. Že danes bodo lahko otroci pod vodstvom Mateje Lukežič iz Sezama ustvarili zmaja.

V Mini teatru si na festivalu obetajo podoben obisk kot lani, pričakujejo veliko tujih obiskovalcev oziroma turistov ter domačih gostov iz drugih slovenskih krajev. Konec avgusta bodo pripravili delavnice za begunske otroke in najstnike, za katere prav tako pričakujejo dober odziv. Festival bo 27. avgusta sklenila predstava Peter Pan v Waltlovi režiji.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mini-teater-drevi-s-pestrim-dogajanjem-na-krizevniski