V Brnu zvečer razprodana predstava Pandurjevega Fausta

Avtor: STA

Po gostovanjih predstave Faust aprila preminulega režiserja Tomaža Pandurja v mehiškem mestu Guanjuato in kolumbijski Bogoti se bo ta drevi predstavila na mednarodnem festivalu progresivnega gledališča Gledališki svet Brno. Vstopnice za predstavo, ki bo na ogled v največjem češkem gledališču Janačkovo divadlo z več kot 1000 sedeži, so razprodane.


Foto: Aljoša Rebolj/SNG Drama Ljubljana

Koprodukcija SNG Drame Ljubljana in Festivala Ljubljana se bo na festivalu, ki do 31. maja poteka v organizaciji šestih profesionalnih gledališč iz Brna, pridružila predstavam gostujočih gledališč iz Češke, Slovaške, Poljske, Belgije, Nemčije, Grčije, Irana in Madžarske.

"Čeprav Faustova zgodba temelji na srednjeveški legendi o človeku, ki je prodal dušo hudiču, pravzaprav govori o občutkih odtujenosti sodobnega človeka in o njegovi potrebi po razumevanju sebe in sveta v širšem kontekstu univerzuma. Pandur je Fausta razumel kot gledališko miselno enačbo, stopnje Faustovega življenja in njegovo soočenje z Mefistom pa kot poemo o fenomenologiji človeške vrste," so zapisali v ljubljanski Drami.

Kot Faust v uprizoritvi nastopa Igor Samobor, Branko Šturbej kot Mefisto, Barbara Cerar kot Gospa Mefisto, Polona Juh kot Margareta, Branko Jordan kot Valentin, Uroš Fürst kot Vodja kabineta ter Robert Korošec, Filip Samobor, Žan Perko in Matic Lukšič kot Člani kabineta.

Dramaturginja in avtorica priredbe po prevodu Boža Voduška in Erike Vouk je Livija Pandur, scenograf Sven Jonke (NUMEN), kostumograf Felype de Lima, lektorica Tatjana Stanič, oblikovalec videa Dorijan Kolundžija, skladatelja Primož Hladnik in Boris Benko (Silence).


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-brnu-zvecer-razprodana-predstava-pandurjevega-fausta