100 zdravic za slovensko državo, državnike in državljane

Avtor: Via Negativa

Via Negativa vabi k sodelovanju pri projektu 100 zdravic za slovensko državo, državnike in državljane, ki bo potekal od 12. aprila do 12. junija v vhodni avli +MSUM kot tretji prispevek v seriji umetniških komentarjev.


Foto: Arhiv Via Negativa

25. junija 1991 je Slovenija razglasila neodvisnost in samostojnost. Čemu lahko danes nazdravljamo?

Vabimo vas, da na zid vhodne avle +MSUM pripišete svojo zdravico za slovensko državo, državnike in državljane. Zdravice nam lahko pošljete tudi na info@vntheatre.com. 25. junija 2016, na praznik slovenske državnosti, bomo v +MSUM nazdravljali z vašimi zdravicami.

Umetniški vodja Vie Negative Bojan Jablanovec in poljska performerka Anita Wach sta v začetku tega leta premierno uprizorila solo performans Sto zdravic, s katerim nazdravljata svobodi izražanja misli. Na Poljskem je bil performans posvečen praznovanju obletnice rojstva poljskega gledališkega režiserja in vizualnega umetnika Tadeusza Kantorja, v Sloveniji pa smrti Franceta Prešerna in kulturi, ki cveti na njegovem grobu. Naslednja izvedba performansa Sto zdravic bo posvečena obletnici rojstva slovenske državnosti.

Prosimo, naj zdravice ne obsegajo več kot 15 besed, če pa ne gre drugače, nam lahko pošljete tudi daljše in nam zaupate, da jih bomo znali ustrezno skrajšati in prirediti za izvedbo performansa. Vse prejete zdravice bomo v celoti objavljali na spletnih straneh Vie Negative in Moderne galerije.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/100-zdravic-za-slovensko-drzavo-drzavnike-in-drzavljane