Mednarodna nagrada za Pekarno Mišmaš Mini teatra

Avtor: Mini teater

Predstava Pekarna Mišmaš Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla in izvedbi Mini teatra je prejela nagrado za najboljšo predstavo na 8. Bugojnskem lutkovnem bienalu (Bosna in Hercegovina), ki je potekal od 14. do 18. septembra 2015.


Foto: Miha Fras

Strokovna žirija 8. Bugojnskega lutkovnega bienala v sestavi Dubravka Zrnić Kulenović, Ria Trdin in Dragoslav Todorović, predsednik, si je ogledala vse predstave tekmovalnega in spremljevalnega programa in ugotovila zavidljivo umetniško raven vseh predstav in odlično kolektivno igro, ki jo je vstop mladih šolanih igralcev le še nadgradil. Zato se je žirija odločila letošnje predstave spremljevalnega programa obravnavati enakovredno predstavam tekmovalnega programa.

Strokovna žirija festivala je enoglasno sprejela odločitev o podelitvi nagrade za najboljšo predstavo VIII Bugojnskega lutkarskega bienala uprizoritvi Mini teatra ter pri tem ocenila, da Pekarno Mišmaš odlikuje zapleten umetniški koncept, ki je odprl velike možnosti za izredno kakovostno igralsko-umetniško lutkovno igro.

Nova nagrada se pridružuje trem dosedanjim nagradam Pekarne Mišmaš: igralska nagrada ansamblu predstave (Violeti Tomič, Tadeju Pišku in Joseu) na 12. Mednarodnega festivala poklicnih otroških gledališč Banja Luka (Bosna in Hercegovina), nagrada za najboljšo igro in animacijo Violeti Tomič na 21. Mednarodnem festivalu otroškega gledališča v Subotici (Srbija) ter nagrada Robertu Smoliku za najboljšo scenografijo, prav tako na 21. Mednarodnem festivalu otroškega gledališča v Subotici.

Žirija 8. Bugojnskega lutkovnega bienala je podelila še sledeče nagrade:


Posebne pohvale žirije so šle v roke:


Otroška žirija festivala pa je nagrado za najboljšo predstavo podelila predstavi Grdi raček Gradskog pozorišta Podgorica.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mednarodna-nagrada-za-pekarno-mismas-mini-teatra