V veronski areni bodo sezono začeli z Verdijevim Nabuccom

Avtor: STA

V znameniti areni v Veroni bodo v petek poletno sezono začeli s premiero opere Nabucco Giuseppeja Verdija. Dirigentsko taktirko bo vihtel Riccardo Frizza. V letošnji sezoni se bo v areni zvrstilo šest opernih predstav.


Foto: David Monniaux, Wikimedia Commons

Že v soboto na vrsti Verdijeva opera Aida, do konca sezone pa bo mogoči videti še opere Tosca Giacoma Puccinija, Don Giovanni W. A. Mozarta, Seviljski brivec Gioacchina Rossinija ter Romeo in Julija Charlesa Gounoda.

Za 22. julij napovedujejo nastop italijanskega plesalca Roberta Bolleja z njegovim ansamblom, za 24. julij gala koncert Carmen, s katerim bodo počastili opero Carmen Georgesa Bizeta, 25. avgusta pa bo v veronski areni zadonela Carmina Burana Carla Orffa.

Sezona se bo sklenila 6. septembra, organizatorji pa na račun Expa v Milanu letos računajo na rekorden obisk, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Arena v Veroni je po rimskem Koloseju in areni v Capui tretji največji še ohranjen rimski amfiteater. Danes sprejme 22.000 gledalcev. Gledališke predstave v areni prirejajo od leta 1913. Tedaj so ob 100. obletnici rojstva Giuseppeja Verdija izvedli njegovo Aido. Zahvaljujoč izjemni akustiki se je arena uveljavila kot koncertno prizorišče. Danes se v njej v juniju, juliju in avgustu vrstijo operne predstave in rock koncerti.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-veronski-areni-bodo-sezono-zaceli-z-verdijevim-nabuccom