V ljubljanski Drami začetek Drama festivala

Avtor: STA

S predstavo Trst, mesto v vojni Slovenskega stalnega gledališča Trst in gledališča Il Rossetti v Trstu v režiji Igorja Pisona se bo drevi ob 20. uri v SNG Drama Ljubljana začel Drama festival. Festival, ki bo potekal do 7. junija, bo poleg predstav gostujočih gledališč ponudil dva tematska pogovora, pogovore z ustvarjalci predstav in koncerte.


Trst, mesto v vojni / Foto: Arhiv SSG Trst

Poleg omenjene predstave se bosta v sklopu druge izdaje festivala na velikem odru ljubljanske Drame zvrstili še dve predstavi SNG Maribor: Hedda Gabler v režiji Mateje Koležnik in Ohcet v režiji Eduarda Milerja.

Hrvaško narodno gledališče iz Splita se bo predstavilo s Preobrazbo Franza Kafke, ki je jo režiral Ivan Plazibat, Novosadsko gledališče pa bo pred ljubljanskim občinstvom odigralo predstavo Neoplanta, ki jo je režiral Andras Urban. Dogajanje na velikem odru bo sklenila predstava Hrvaškega narodnega gledališča iz Zagreba Lulu v režiji Jerneja Lorencija.

Predstavam bodo sledili pogovori z ustvarjalci, ki jih bodo moderirali igralci ljubljanske Drame. Pogovori bodo potekali na vrtu za Dramo, v primeru slabega vremena se bodo preselili na veliki oder.

Poleg tega bosta v sklopu festivala potekala še dva tematska pogovora - Režijski dialog in pogovor, ki so ga naslovili Priredba, dramatizacija, drama.

Večerno dogajanje bodo sklenili koncerti v Drama kavarni, otvoritveni bo pripadal Larenu Poliču Zdraviču.

V sklopu festivala bo SNG Nova Gorica v Mali drami uprizorilo predstavo Otroci Adama in Eve v režiji Jana Cvitkoviča, na levem odru pa si bo mogoče ogledati informans Zavoda Delak z naslovom Bio::logika - bio::grafika - bio::mehanika.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-ljubljanski-drami-zacetek-drama-festivala