Improvizacijsko gledališče Ljubljana – IGLU nazaj doma s turneje, kjer zaključujejo sezono predstav Maestro™

Avtor: IGLU

Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik so avgusta 2013 ustanovili svoje gledališče – Improvizacijsko gledlališče Ljubljana – IGLU in zopet žanjejo uspehe v mednarodnih vodah.


Foto: Filip Đurić

Eden izmed pokazateljev tega je dejstvo, da so se ravnokar vrnili iz njihove druge evropske turneje, kjer so predstavili svoj format Trije obrazi v nemških mestih Kempten in München ter navdušili občinstva z njihovim hitrim slogom na prvem mednarodnem impro festivalu v Strasbourgu Oignon Improv Festival, kjer so tudi izvedli delavnice spontanosti in pripovedovanja zgodb.

Celovečerni improvizacijski format, s katerim so gostovali, se sooča z večplastnostjo človeka in kako se le-ta kaže v različnih okoljih. Predstave so bile sprejete z navdušenjem in zahvaljujoč temu so tudi prejeli vabila, da se v nekatera mesta še vrnejo z nastopi.

V Ljubljani pa bodo v soboto, 30. maja, ob 20. uri v SiTi Teatru BTC še zadnjič v sezoni 2014/15 uprizorili predstavo Maestro™, licenčni format improvizacijskega tekmovanja, ki že vrsto let polni dvorane po celi Evropi, Ameriki in Aziji.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/improvizacijsko-gledalisce-ljubljana-iglu-nazaj-doma-s-turneje-kjer-zakljucujejo-sezono-predstav-maestro-tm