V CD plesna predstava M&N Dance Company Urbane zgodbe

Avtor: STA

V Cankarjevem domu bo danes in v nedeljo s plesno predstavo Urbane zgodbe - Soba z razgledom, Kravata gostovala M&N Dance Company. Urbane zgodbe so klobčič življenj, katerih konci in začetki so prepleteni v živopisno tkanje sodobne družbe. Soba z razgledom uokvirja notranji svet posameznika, Kravata njegovo socialno delovanje.


foto: Arhiv SNG Nova Gorica/ Fabris Šulin

Kot so zapisali v CD, je prostor urbane družbe park, znak družbene vpetosti pa kravata. Misel Ivana Cankarja, da človek mora biti sam, da bi spoznal druge, v sodobni urbani družbi vse težje najde svoje mesto. Celo v zavetju lastne sobe se posameznik sooča s spomini, sanjami, frustracijami, koščki odnosov in drobci sreče.

Samoto preplavlja osamljenost, fantazije nadomestijo realne stike. Naključna srečanja v parku soočijo posameznika z družbo, s pritiski množice, sistema in avtoritete, hkrati pa mu omogočijo tudi podporo skupnosti, prijateljstvo, ljubezen in nove zgodbe.

Koncept in koreografijo podpisujeta Nastja Bremec in Michal Rynia, ob njiju v predstavi plešejo še Noriko Nishidate, Martina Beraldo, Luca Ghedini, Siniša Bukinac, Mara Rogelja, Lia Zuljan, Tjaša Bucik, Emili Bizjak in Tomi Činej.

Rynia in Bremečeva, ustanovitelja M&N Dance Company, ustvarjata prepoznavni plesni stil ter govorico telesa. Njune metode temeljijo na novih načinih gibanja telesa. Ustvarjata čist, močan izrazni ples. Fuzija med modernim plesom, baletom in hiphopom postane nov način plesa, ki presega meje prepoznavnega, piše na spletni strani CD.

Predstava je nastala v koprodukciji Zavoda MN produkcija, Umetniškega društva M&N Dance Company, SNG Nova Gorica, Cankarjevega doma Ljubljana in Celinke - društva ustvarjalk sodobnega plesa.

Tako danes kot v nedeljo bo v Linhartovi dvorani CD na sporedu ob 19.30.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-cd-plesna-predstava-m-n-dance-company-urbane-zgodbe