Festival Dnevi komedije 2015

Avtor: SLG Celje

V SLG Celje se bo v četrtek, 26. februarja, ob 19.30 pričel 24. festival Dnevi komedije, ki bo trajal vse četrtke, petke in sobote do 14. marca. Novost – različni abonmaji.


Vorkšop na Moljera / Foto: Uroš Hočevar

Na Velikem odru SLG Celje se bo v treh koncih tednov, ob četrtkih, petkih in sobotah, zvrstilo devet odličnih komedijskih uprizoritev. Po izboru selektorice festivala Tatjane Doma bomo lahko videli osem predstav v tekmovalnem programu in zaključno predstavo s podelitvijo nagrad. Tekmovalni program bo odprla monokomedija Mulc … vas gleda, sledile bodo celovečerna monokomedija Mali priročnik biznisa, komedija Švejk, komedija Prevare, komedija Vorkšop na Moljera, človeška komedija Hotel Modra opica, komedija Mame, komedija Vse o Ivanu, festival pa bo sklenjen z glasbeno monokomedijo Od tišine do glasbe. 

Žirija Dnevov komedije 2015 v sestavi dramaturginja in prevajalka Alja Predan, dramska igralka in svetovalka za govor doc. mag. Alida Bevk in direktor Zgodovinskega arhiva Celje dr. Borut Batagelj bo podelila nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. Gledalci bodo tudi na letošnjem festivalu vsak večer izbrali komedijantko ali komedijanta večera in glasovali za najboljšo komedijo festivala.

V želji, da bi obiskovalcem omogočili čim bolj ugoden ogled predstav, so pripravili kar pet različnih abonmajev. Tako letos ponujajo dva paketa s po tremi različnimi predstavami, paket s šestimi predstavami in tradicionalni popolni abonmajski paket z devetimi predstavami v dveh cenovnih razredih. Vpis abonmajev Dnevi komedije bo potekal od 16. do 20. februarja. Posamezne vstopnice bodo na voljo od 23. februarja naprej.

Mestna občina Celje kot pokroviteljica in Slovensko ljudsko gledališče Celje kot organizator razpisujeta javni anonimni natečaj za izvirno komedijo – žlahtno komedijsko pero. Nagrada bo podeljena na Dnevih komedije 2016. Častni pokrovitelj festivala Dnevi komedije 2015 je Mestna občina Celje, časopisna hiša Večer pa glavni medijski pokrovitelj.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/festival-dnevi-komedije-2015