Srečanje s Prešernovimi nagrajenci 2015

Avtor: PGK

V Prešernovem gledališču Kranj bo v nedeljo, 8. februarja, na praznik kulture, dan odprtih vrat. Ob 11. in 12. uri bosta brezplačni vodenji po gledališču, na katerih si bodo obiskovalci lahko ogledali zaodrje in se seznanili z nastajanjem predstave ter opremljenostjo in zgodovino gledališča.


Prešernovo gledališče Kranj / Foto: Tinkara Zupan STA

V Kranju se bo zvrstilo več prireditev pod skupnim naslovom "Shod muz na kranjskem Parnasi". Ob 10.30 bodo na Glavnem trgu pred Prešernovim gledališčem obiskovalci lahko prisluhnili Prešernovi poeziji, ki jo bodo recitirali tudi igralci Vesna Slapar, Vesna Pernarčič in Matjaž Višnar.

Osrednji dogodek v gledališču bo tradicionalno srečanje s Prešernovimi nagrajenci 2015 ob 18. uri, z njimi se bo o njihovem življenju in ustvarjanju pogovarjala publicistka Patricija Maličev.

Nagrajence bo pozdravil Boštjan Trilar, župan MO Kranj, slavnostni govornik bo prof. dr. Janez Bogataj, predsednik Upravnega odbora Prešernovega sklada, srečanje bo odprla ministrica za kulturo mag. Julijana Bizjak Mlakar, pripravljajo pa ga Prešernovo gledališče Kranj, Mestna občina Kranj in Galerija Prešernovih nagrajencev. Mestna občina Kranj Prešernove nagrajence letos gosti že šestič, pogovor z njimi pa bo v Prešernovem gledališču tretjič.

Prešerno vabljeni na druženje z letošnjimi nagrajenci!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/srecanje-s-presernovimi-nagrajenci-2015