Razpis Zlata paličica 2015

Avtor: LGL

Na spletni strani Lutkovnega gledališča Ljubljana je objavljen razpis za prijave na 16. festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade Zlata paličica 2015, ki bo potekal v Ljubljani od 5. do 10. oktobra 2015.


Foto: Urška Boljkovac

Na festivalu, ki ga organizirajo Lutkovno gledališče Ljubljana, Slovenski gledališki inštitut in Cankarjev dom, lahko sodelujejo javni zavodi, nevladne organizacije, neformalne skupine in posamezniki ter drugi izvajalci na področju uprizoritvenih umetnosti, ki poklicno ustvarjajo dramsko, glasbeno, lutkovno, plesno in eksperimentalno gledališče za otroke in mladino. Prijavijo lahko predstave, ki so bile ali bodo premierno uprizorjene v času od 31. marca 2013 do 31. marca 2015. Rok za prijave je 23. februar 2015.

Program predstav bo izbrala strokovna komisija v sestavi Petra Pogorevc, Bruna Antauer in Ljubica Marjanovič Umek. Prosimo, da komisiji v februarju in marcu omogočite ogled prijavljenih predstav. Izbor bo znan 10. aprila.

Festival Zlata paličica je osrednji pregledni nacionalni festival uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade, na katerem so predstavljeni najboljši dosežki preteklih dveh let na področju uprizoritvenih umetnosti za otroke in mlade v Sloveniji. Namen festivala je vzpostavitev sistemske platforme kulturne vzgoje na področju uprizoritvnih umetnosti in spodbuditev kakovostne, raznolike in kontinuirane uprizoritvene produkcije za otroke in mlade. Podeljene bodo tri nagrade in sicer nagrada za najboljšo predstavo v celoti, nagrada za najboljšo predstavo po izboru otroške in mladinske žirije ter tri posebne nagrade po izboru žirije.

Povezava: Razpis in prijavnica


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/razpis-zlata-palicica-2015