Pogovor s prejemnikoma Borštnikovega prstana Anico Kumer in Petrom Ternovškom

Avtor: Festival Borštnikovo srečanje

Letos praznujemo pol stoletja Festivala Borštnikovo srečanje, ki je zaznamoval življenje štajerske prestolnice in slovensko kulturo sploh, kakor sta seveda tudi štajerska prestolnica ter kulturno in družbeno življenje Slovencev zaznamovala in sooblikovala festival.


Foto: Matej Kristovič, Boštjan Lah

V nizu jubilejnih dogodkov vas vljudno vabimo na drugo srečanje s prejemnikoma Borštnikovega prstana. Tokratna gosta bosta Anica Kumer (prejemnica prstana leta 2003) in Peter Ternovšek (prejemnik prstana leta 2006). Pogovor bo potekal v torek, 20. januarja 2015, ob 18. uri v Slovenskem gledališkem inštitutu v Ljubljani (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana), vodila ga bo Ana Perne.
 
Pogovori z dobitniki Borštnikovega prstana bodo v Slovenskem gledališkem inštitutu potekali do poletja 2015, v skrajšani obliki jih bomo predstavili tudi na razstavi 50 let Borštnikovega srečanja, ki bo jeseni 2015 na ogled v Muzeju narodne osvoboditve v Mariboru. Z razstavo želimo odgovoriti na vprašanje, kako je festival vplival na razvoj in samopodobo mesta in kako je vraščen v širši in ožji prostor danes. Obiskovalcem želimo ponuditi razmislek o spremembah v slovenski (in sploh današnji) družbi ter o pomenu in umeščenosti kulture v naše vsakdanje življenje. Razstavo snujemo Festival Borštnikovo srečanje (Slovensko narodno gledališče Maribor), Slovenski gledališki inštitut in Muzej narodne osvoboditve Maribor.

V sklopu praznovanj 50. obletnice festivala pripravljamo tudi e-razstavi in srečanja gledaliških ustvarjalcev s srednješolci. Pri slednjih sodeluje zavod Novi Zato. ter Prva in II. gimnazija v Mariboru.

Prisrčno vabljeni!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/pogovor-s-prejemnikoma-borstnikovega-prstana-anico-kumer-in-petrom-ternovskom