Januarja v Slovenskem gledališkem inštitutu

Avtor: SLOGI

V mesecu januarju Slovenski gledališki inštitut med drugim pripravlja javno vodstvo po stalni razstavi, ustvarjalno delavnico za otroke, srečanje in pogovor s prejemnikoma Borštnikovega prstana Anico Kumer in Petrom Ternovškom, pogovor z Uršulo Cetinski ter interaktivno vodstvo za šole v okviru Festivala Bobri.


Foto: Nebojša Tejić STA

V petek, 9. januarja, bo v 2. nadstropju Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI) potekalo javno vodstvo po stalni razstavi HOJA za GLEDalIŠČEM. Od  jezuitov do Cankarja, ki ga pripravlja kustosinja mag. Tea Rogelj. Stalno razstavo si lahko ogledate tudi sami in sicer od torka do sobote med 10. in 18. uro, ob nedeljah od 10. do 13. ure. Za najmlajše in družine na Inštitutu ta mesec pripravljajo ustvarjalno delavnico Gledališke maske, ki jo bo vodila mag. Sandra Jenko. Na delavnici bodo udeleženci izvedeli, kje in kako so v grškem gledališču uprizarjali igre, ter spoznali in ustvarili gledališke maske.

V dvorani Slovenskega gledališkega inštituta uvajajo tudi sklop javnih dogodkov namenjenih predstavitvi in promociji gledališke kulture in umetnosti ter gledaliških ustvarjalcev, ki so ga poimenovali GLEDIŠČE. Tako bodo v torek, 20. januarja, gostili že drugo srečanje in pogovor s prejemnikoma Borštnikovega prstana. Tokrat bosta gosta igralca Anica Kumer in Peter Ternovšek, pogovor pa bo vodila Ana Perne. GLEDIŠČE z januarjem prinaša tudi niz pogovorov, ki jih bo vodila Jedrt Jež Furlan na temo gledališča v najširšem pomenu. Na prvem, 27. januarja, bo ob 18. uri potekal pogovor z direktorico, novinarko in dramaturginjo Uršulo Cetinski, ki je oktobra prevzela vodenje Cankarjevega doma.

Slovenski gledališki inštitut sodeluje tudi s prihajajočim ljubljanskim festivalom kulturno-umetnostne vzgoje Bobri. V sredo, 28. januarja, in četrtek, 29. januarja, organizira interaktivno vodstvo za šole z naslovom Prostori gledališča.

Vabljeni!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/januarja-v-slovenskem-gledaliskem-institutu