Decembra v Slovenskem gledališkem inštitutu

Avtor: SLOGI

V mesecu decembru Slovenski gledališki inštitut vabi na Ta veseli dan kulture – Dan odprtih vrat slovenske kulture z brezplačnimi vodstvi, kasneje v mesecu pa še na pogovor s prejemnikoma Borštnikovega prstana Jurijem Součkom in Danilom Benedičičem, delavnico Centra Ustvarjalna Evropa v Sloveniji ter dogodek ob izdaji revije sodobnih gledaliških in filmskih ustvarjalcev.


Foto: Arhiv SLOGI

Dan odprtih vrat slovenske kulture, 3. december, bo pester tudi v Slovenskem gledališkem inštitutu. Med 10. in 18. uro bo tako mogoč prost vstop na stalno razstavo HOJA ZA GLEDalIŠČEM. Od  jezuitov do Cankarja v 2. nadstropju, prav tako pa bosta organizirani tudi brezplačni vodstvi po razstavi v angleškem in slovenskem jeziku - po razstavi bosta obiskovalce popeljala muzejski svetovalec dr. Štefan Vevar ter kustosinja mag. Tea Rogelj.

V četrtek, 11. decembra, ob 17. uri inštitut ponovno organizira Gledališki sprehod po Ljubljani, v torek, 16. decembra, pa bo v dvorani v 1. nadstropju Slovenskega gledališkega inštituta potekal pogovor z Jurijem Součkom in Danilom Benedičičem, ki ga bo vodil dr. Štefan Vevar.

V sklopu gostujočih dogodkov bo v četrtek, 4. decembra, Center Ustvarjalna Evropa v Sloveniji organiziral delavnico za pripravo razpisne dokumentacije za kandidaturo na razpisu za projekte literarnega prevajanja. V sredo, 17. decembra, pa bo v dvorani v 1. nadstropju potekal dogodek v produkciji Akademije za gledališče, radio, film in televizijo ter Društva VLU ob izdaji revije sodobnih gledaliških in filmskih ustvarjalcev.

Vabljeni!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/decembra-v-slovenskem-gledaliskem-institutu