3. december – dan odprtih vrat slovenske kulture

Avtor: Ministrstvo za kulturo, STA

Leto je naokoli in danes, 3. decembra 2014, bodo svoja vrata ponovno odprle kulturne ustanove širom po državi.


V Prešernovem letu 2000 je ministrstvo za kulturo začelo s pobudo dneva odprtih vrat slovenskih kulturnih ustanov. Z leti se je preoblikovala v Ta veseli dan kulture in prerasla v množičen kulturni dogodek, na ta dan se najlepše združujeta dostopnost in želja po kulturi. 

Tudi letos bodo v sredo, 3. decembra, svoja vrata odprli številni kulturni zavodi in ustanove, zvrstili se bodo brezplačne predstave, razstave, koncerti, predavanja, vodenja in delavnice. Kulturne ustanove, ki so se tudi letos številčno odzvale pobudi, pripravljajo skupno več kot 350 prireditev, ki bodo potekale v 65 različnih krajih po Sloveniji (in v tujini).

Ponudba dogodkov bo najbolj pestra v Ljubljani in Mariboru, pisan nabor prireditev pa se ljubiteljem kulture obeta tudi drugod po Sloveniji.

Nekatera gledališča bodo danes omogočila brezplačen ogled predstav, ponekod pa vabijo na vodene oglede po skrivnostih in zanimivostih stavb.
 
Seznam prireditev po Sloveniji je objavljen na spletnih straneh ministrstva: http://www.mk.gov.si/si/ta_veseli_dan_kulture_2014/

Vabljeni!


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/3-december-dan-odprtih-vrat-slovenske-kulture