5žensk.com

Avtor: STA

Poslovilna turneja ene najuspešnejših komedij, ki bo svoj epilog, po gostovanjih v več slovenskih krajih, doživela 21. marca v Cankarjevem domu.


Komedija 5žensk.com v režiji Tijane Zijanić, ki je premiero doživela leta 2005, je prva predstava, ki si jo je ogledalo prek 100.000 obiskovalcev; videlo jo je namreč skoraj 165.000 ljubiteljev komedije. V igralski zasedbi so Katarina Čas, Zvezdana Mlakar, Mirjam Korbar, Tina Gorenjak, Nataša Barbara Gračner, Marijana Brecelj, Janja Majzelj, Mojca Funkl in Iča Putrih, ki pa ne nastopajo vse hkrati.

Predstava, v kateri pet žensk poda navodila za uporabo moškega v samo petih delih, je prva v trilogiji o moško ženskih odnosih. Drugi del oziroma predstavo 5moških.com v režiji Jurija Zrneca si je ogledalo še več ljubiteljev komedije kot žensko različico, v gledališču beležijo kar 191.000 obiskovalcev.

Zadnji del trilogije Ženske&moški.com pa v Špas teatru ocenjujejo kot najuspešnejšo predstavo lanskega leta. Vseh 120 ponovitev je bilo razprodanih. Do danes so igralci odigrali skupaj 900 predstav trilogije, ki si jih je ogledalo prek 400.000 obiskovalcev, so se pohvalili v Špas teatru.

Žensko različico si bo v sklopu poslovilne turneje mogoče ogledati v Termah Čatež, Trbovljah, na Bledu, v Lendavi, Kopru, Žalcu in Novi Gorici. Ker so vstopnice za večerne predstave v Trbovljah, Novi Gorici in Žalcu že razprodali, bodo "ženske" nastopile še v popoldanskem času.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/5%C5%BEensk-com