Na Reki gostijo tridnevni projekt zavoda Federacija

Avtor: STA

V Muzeju moderne in sodobne umetnosti Reka od sobote do ponedeljka gostijo tridnevni projekt slovenskega Zavoda Federacija Nezaznaven vzgib. Pod delo se podpisujejo Andreja Rauch Podrzavnik, Ivana Peranič in Josip Maršič.


Foto: Arhiv Federacija

Projekt odpira vprašanja o praznem prostoru in napačnem času, so sporočili s Federacije.

Prazen prostor je belo platno za koreografijo, poln možnosti, odprt in pripravljen za začetni trenutek. Koreografija se odvija v "razstavnem" času in se ustvarja skupaj z vsemi figurami v prostoru. "Gibanje vseh skozi formalni in neformalni del začetka, ki je namesto otvoritve, pa tudi skozi poezijo srečanja in komunikacije, ustvari prostor, poln oblik, ki so v drugem dnevu prevedene v druge medije, v tretjem dnevu pa so uporabljene v enourni razstavi Neavtorizirano," so zapisali pri Federaciji.

Muzej za tri dni postane mesto srečanj različnih skupin in kraj, kjer se lahko uživata prostor in čas. Format srečanj kombinira različne elemente umetniškega delovanja, kot so predstava, razstava, delavnica, pogovor. Začeli bodo s performativnim delom, ki traja v razstavnem času, in sklenili z razstavo, ki traja v performativnem času.

Avtorica koncepta je Podrzavnikova, soavtor kolektiv Federacija. Projekt izvajajo Ivana Peranić, Ivan Samsa, Rok Vevar, Kate Foley, Samo Jurečič, Josip Maršić in gosti.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-reki-gostijo-tridnevni-projekt-zavoda-federacija