Na Metelkovi za konec Mesta žensk besedni solo Simone Semenič

Avtor: STA

V Klubu Gromka na Metelkovi je za konec 20. festivala Mesto žensk včeraj zvečel potekala premiera besednega sola z naslovom Drugič avtorice Simone Semenič. Predstava je nadaljevanje avtobiografske uprizoritve Jaz, žrtev iz leta 2007, v njej pa se Semeničeva sprehodi skozi svoje življenje v zadnjih letih, svoje zdravje in zdravstveni sistem.


Foto: Nada Žgank

Svoj prvi besedni solo je Semenič premierno predstavila v sklopu 13. izdaje festivala Mesto žensk leta 2007. Predstava po avtobiografskem besedilu ter v avtoričini režiji in izvedbi v ospredje postavlja izkušnje z različnimi boleznimi in zdravstvenim sistemom, piše na spletni strani festivala.

Predstava Drugič, ki je nastala v produkciji KD integrali društvo in Mesta žensk ter v sodelovanju s Klubom Gromka, je vsebinsko nadaljevanje prvega sola - kjer se prvi konča, se drugi začne. Slednje je Semeničeva vzela dobesedno, saj je zadnja replika predstave Jaz, žrtev prva replika predstave Drugič.

Letošnji jubilejni, 20. mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk je pod naslovom Taktike preživetja od 2. oktobra ponudil 35 dogodkov.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-metelkovi-za-konec-mesta-zensk-besedni-solo-simone-semenic