Prihaja festival plesnih perspektiv UKREP

Avtor: PTL

Festival Ukrep 2014 tokrat kreirata Andreja Kopač in Sinja Ožbolt. Fokus letošnjega festivala plesnih perspektiv so predstavitve mladih slovenskih avtorjev, ki se šolajo in delujejo v tujini. Ob predstavah, predstavitvah, diskusijah, bo tudi mnogo živega dnevnega dogajanja in raziskovanja.


Foto: Sunčan Stone

V PTL se je obenem v marcu odvila koreografska delavnica z Gregorjem Luštkom, ki bo projekt z naslovom Džibriš s sedmimi mladimi plesalci predstavil na otvoritveni dan festivala, meseca junija pa poteka nadaljevalna koreografska delavnica z Edouardom Torrojo / ULTIMA VEZ iz Bruslja, projekt z naslovom Nosilci telesa z desetimi mladimi plesalci, ki bo zatvoril letošnji festival plesnih perspektiv UKREP 2014.

Med 15. in 17. junijem se bo tako v treh dneh zgodilo 22 različnih dogodkov z več kot petdesetimi umetniki. Za zaključek festivala se bodo sodobnim plesalcem pridružili odlični glasbeniki, ki so se združili v posebno skupino posebej za ta dogodek: Nino de Gleria (bas), Luka Ropret (kitare), Blaž Celarec (bobni), Drago Ivanuša (klaviature). Dišalo bo po jazzu, disku, rocku, bluesu in še marsičem…


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/prihaja-festival-plesnih-perspektiv-ukrep