Vlada imenovala člane sveta Slovenskega gledališkega inštituta

Avtor: STA

Vlada je na včerajšnji seji imenovala člane sveta Slovenskega gledališkega inštituta. V svet javnega zavoda jih je imenovala za mandatno dobo petih let od ustanovitvene seje sveta zavoda, so sporočili z urada vlade za komuniciranje.


Foto: Nebojša Tejić / STA

V svet javnega zavoda je vlada na predlog ustanovitelja imenovala Matejo Kos Zabel in Vesno Jurca Tadel. Mirjano Koren je imenovala na predlog Skupnosti muzejev Slovenije, Alda Milohnića na predlog Akademije za gledališče, radio, film in televizijo Univerze v Ljubljani, Ano Kržišnik na predlog javnih zavodov na področju gledališča in Evo Kraš na predlog nevladnih organizacij s področja gledališča.

Kot so še sporočili, predstavlja imenovanje članov sveta Slovenskega gledališkega inštituta tekoči posel vlade zaradi zagotovitve normalnega delovanja javnega zavoda. Nov svet mora biti imenovan na podlagi sklepa o ustanovitvi javnega zavoda Slovenski gledališki inštitut. Ena od pomembnih nalog sveta bo tudi oblikovanje mnenja ob imenovanju direktorja. Dosedanjemu direktorju Ivu Svetini s 1. avgustom poteče mandat.

Sklep o ustanovitvi javnega zavoda Slovenski gledališki inštitut je vlada sprejela 27. februarja letos. Inštitut bo prevzel dejavnosti in formalnopravni status doslej obstoječega javnega zavoda Slovenski gledališki muzej. Njegovo poslanstvo je razvoj gledališke kulture in promocija gledališke umetnosti, kar je eden od glavnih ciljev nacionalnega programa za kulturo 2014-2017 na področju uprizoritvenih umetnosti.

Ministrstvo za kulturo je sredi marca objavilo razpis za direktorja Slovenskega gledališkega inštituta. Na razpis je prejelo tri prijave.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/vlada-imenovala-clane-sveta-slovenskega-gledaliskega-instituta