Na festivalu v Vratsi (BG) podeljeni nagradi koprodukcijam Kulturnega društva B-51

Avtor: KD B-51, STA

Na 4. mednarodnem festivalu NETA, ki je v bolgarski Vratsi v okviru 25. Festivala malih gledaliških form potekal od 16. do 22. maja 2014 sta kar dve koprodukciji Kulturnega društva B-51, obe v režiji Nicka Upperja aka Nika Goršiča, prejeli nagrado s strani strokovne žirije.


Tobelija / Foto: Arhiv KD B-51

Mednarodna strokovna žirija v sestavi Eleonora Makarova (Rusija), Todor Kuzmanov (Makedonija), Goce Ristevski (Makedonija), Simon Grabovac (Srbija) in Veselina Giuleva (Bolgarija) je podelila naslednje nagrade:

Nagrado za režijo predstave Ljubomira Đurkovića Tobelija je prejel Nick Upper, prav tako so nagrado prejele igralke v predstavi Joana Popovska, Kamelija Liškovska in Rosica Ognjanova. Predstava je koprodukcija Kulturno društvo B-51 (EX PONTO), Ljubljana, (SI), Dramsko gledališče Vratsa (BG) in Mal dramski teatar Bitola (MK).

Nagrado za celostno vizualno podobo predstave so prejeli Niko Goršič, Pavle Mihajlovski in Marija Pupučevska za delo pri predstavi Zorana Gašija Korekcija, ki jo je režiral Nick Upper in je nastala v koprodukciji Kulturno društvo B-51 (EX PONTO), Ljubljana (SI), Globalen teater (SI), Mal dramski teater Bitola (MK), NU Center za kulturo Bitola (MK), Festival malih teatrskih form, Vratsa (BG) in Festival Risto Šiškov, Strumica (MK).

Na festivalu je sodelovalo devet predstav iz Slovenije, Makedonije, Grčije, Romunije, Črne gore, Bolgarije in Srbije, so sporočili iz Kulturnega društva B-51.

Mreža NETA, ki deluje od leta 2004, je namenjena mednarodnemu povezovanju kulturnega programa tako nacionalnih kot tudi manjših gledališč ter reprezentančnih evropskih festivalov iz 18 držav, predvsem jugovzhodne Evrope.

Povezava: Več o mreži NETA


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/na-festivalu-v-vratsi-bg-podeljeni-nagradi-koprodukcijam-kulturnega-drustva-b-51