Izbirna komisija ministru za direktorico CD predlagala Uršulo Cetinski

Avtor: STA

Izbirna komisija, imenovana za izvedbo javnega razpisa za generalnega direktorja Cankarjevega doma (CD), je ministru, ki opravlja tekoče posle, Urošu Grilcu kot najbolj ustrezno kandidatko predlagala Uršulo Cetinski, ki trenutno vodi Slovensko mladinsko gledališče. Mnenje pred imenovanjem, ki ni zavezujoče, bosta zdaj podala sveta zavoda.


Uršula Cetinski / Foto: Tamino Petelinšek STA

Ministrstvo za kulturo je v ponedeljek na svet in strokovni svet Cankarjevega doma posredovalo prijave kandidatov, ki so oddali popolno vlogo in ki izpolnjujejo formalne razpisne pogoje za zasedbo delovnega mesta. Z njimi je bil v okviru izbirnega postopka opravljen tudi razgovor.

Po mnenju komisije, v kateri so bili generalni direktor direktorata za ustvarjalnost Gašper Troha, sekretarka na ministrstvu Mojca Jan Zoran, vodja pravne službe ministrstva Matej Zavrl ter Alja Predan in Monika Kartin kot zunanji članici, sta za zasedbo tega delovnega mesta primerni dve kandidatki, v izbor pa je komisija ministru predlagala Uršulo Cetinski, so včeraj pojasnili na ministrstvu.

Minister bo odločitev sprejel, ko bo prejel mnenja sveta in strokovnega sveta zavoda, čeprav mnenje svetov ni obvezujoče. Na vprašanje, kdaj predvidoma je mogoče pričakovati ime, ki bo nasledilo dolgoletnega direktorja CD Mitjo Rotovnika, pa so na ministrstvu odgovorili, da bo "razpis predvidoma zaključen v drugi polovici junija".

Kot je včeraj poročalo Delo, je pogoje za omenjeno delovno mesto izpolnjevalo sedem kandidatov, v ožji izbor komisije pa se je poleg zdajšnje direktorice Slovenskega mladinskega gledališča uvrstila še Tanja Mlaker, trenutno poslovna vodja v nacionalni operni in baletni hiši v Amsterdamu.

Ministrstvo je na razpis za generalnega direktorja Cankarjevega doma prejelo skupno 11 prijav, nova generalna direktorica ali direktor pa bo svojo funkcijo nastopila oktobra.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/izbirna-komisija-ministru-za-direktorico-cd-predlagala-ursulo-cetinski