IGLUjevci na improvizacijskem prvenstvu v Vancouvru zasedli 2. mesto

Avtor: IGLU

Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik so po večletnem sodelovanju pri improvizacijskih projektih, kot so Impro liga, Goli oder in Improvizija, avgusta lani ustanovili svoje gledališče – Improvizacijsko gledališče Ljubljana – IGLU in že žanjejo uspehe v mednarodnih vodah.


Foto: Arhiv IGLU

Že po pol leta delovanja zasedbe so bili namreč povabljeni na svetovno priznani turnir v gledališki improvizaciji St. Valentine’s Day Massacre v Vancouver, Kanada. Tam so med 12. in 16. februarjem 2014 tekmovali skupaj z izvrstnimi zasedbami Vancouver Theatresports League (Vancouver, Kanada), Rapid Fire Theatre (Edmonton, Kanada), Bad Dog Theatre (Tornoto, Kanada), Hideout Theatre (Austin, ZDA) ter Curios Comedy Theater (Portland, ZDA) in zasedli odlično 2. mesto.

Kot edina nesevernoameriška ekipa so pravzaprav predstavljali celoten preostali improvizacijski svet in s svojim igrivim stilom očarali srca kanadskega občinstva – tako v predtekmovanju, kjer so dosegli štiri zmage, kot tudi v finalu, kjer se jim je pokal prvenstva izmuznil zgolj za eno točko (prvaki so sicer postali improvizatorji iz Portlanda). Poleg simpatij pa so prejeli tudi povabila za sodelovanje na drugih severnoameriških festivalih.

Vancouver Theatersports League je sicer eno najuspešnejših improvizacijskih gledališč na svetu, ki na znanem Granville Islandu v Vancouvru deluje že več kot 30 let. Z enajstimi predstavami na teden privabijo preko 200 gledalcev na večer, gledališče pa posluje z več kot 1,5 milijona kanadskih dolarjev prometa letno. Eden njihovih najvidnejših produktov je prav tekmovanje St. Valentine’s Day Massacre, ki je letos potekalo že 26. leto zapored, v šestih dneh pa ga je obiskalo okoli 2.000 gledalcev.

IGLUjevci bodo sicer izkušnje in dogodivščine iz dežele javorjevega lista (poleg prvenstva v Vancouvru so nastopali tudi v Second Storey Theatru v Port Coquitlamu) predstavili tudi v predstavi Razglednice iz Kanade, ki bo na sporedu v četrtek, 20. februarja 2014, ob 21.00 v Menzi pri koritu na Metelkovi. Če pa je dotični datum predstave neugoden, pa se dva dni zatem odvija predstava IGLUjevcev Iglu Šov, ki bo na sporedu v soboto, 22. februarja 2014, ob 20:00 v Bazenu Kranj.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/iglujevci-na-improvizacijskem-prvenstvu-v-vancouvru-zasedli-2-mesto