Improvizacijsko gledališče IGLU bo v Vancouvru zastopalo Slovenijo in Evropo

Avtor: IGLU

IGLU – Improvizacijsko gledališče Ljubljana sestavljajo Juš Milčinski, Peter Frankl in Vid Sodnik. Gre za mlado gledališče, ki pa s svojimi talenti že žanje uspehe na mednarodnem nivoju. V začetku februarja 2014 bodo namreč v Vancouvru zastopali Slovenijo in Evropo na mednarodnem turnirju v gledališki improvizaciji Saint Valentine’s day Massacre.


Foto: Uroš Žuraj

Tekmovanje organizira Vancouver Theatresports, eno najbolj priznanih improvizacijskih gledališč na svetu, izmed številnih prijav s celega sveta pa vsako leto izberejo le 5 ekip, ki se pomerijo v tekmovanju gledaliških spretnosti. Poleg dveh kanadskih (Rapid Fire Theatre, Edmonton in Bad Dog Theatre, Toronto) in dveh ameriških (Hideout Theatre, Austin in Curious Comedy Theatre Potrland) ekip se je na tekmovanje letos uvrstila tudi ekipa IGLU, ki bo kot edina ekipa s stare celine zastopala ne le Slovenijo, temveč celo Evropo!
 
“Veseli smo bili že takrat, ko smo sploh dobili vabilo, da se prijavimo, saj je že to velik dosežek,” pravi Vid Sodnik iz IGLUja. “Karte so kupljene, sedaj pa priprave!” še dodaja Juš Milčinski.

IGLUjevce lahko sicer vidite tudi v Sloveniji. Trenutno imajo redne predstave v Menzi pri koritu na Metelkovi, enkrat mesečno tudi v angleščini z gosti iz tujine. V januarju bodo s svetovno priznanim improvizatorjem Shawnom Kinleyjem nastopali v Siti Teatru BTC, sicer pa so uspešni tudi v Impro ligi, vseslovenskem tekmovanju v gledališki improvizaciji.

Povezava: Vacouver Theatre Sports


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/improvizacijsko-gledalisce-iglu-bo-v-vancouvru-zastopalo-slovenijo-in-evropo