LGL z Love dolls gostuje na Nizozemskem

Avtor: LGL

LGL se s predstavo Love dolls odpravlja na turnejo na Nizozemsko, kjer bodo odigrali sedem predstav v Utrechtu, Haagu in Amsterdamu.


foto: Žiga Koritnik

Love Dolls je plesna ekstravaganca, parada popularne glasbe, lepega vedenja in alternativnega ljubljenja. Predstava je nastala v koprodukciji Dudapaiva company. Dudapaiva company je nizozemska gledališka skupina, ki utira pot po zlitju modernega plesa, lutkarstva, glasbe in večpredstavnosti. Skupina je s svojimi predstavami pustila sled na treh celinah. Poleg predstav pogosto organizira tudi mojstrske tečaje, delavnice in druge projekte. Skupina je dobila ime po Dudi Paivi, ki je bil plesalec in ustvarjalec v Braziliji, Indiji in na Japonskem, preden je leta 1996 prišel na Nizozemsko.

Lutkovno gledališče Ljubljana domačo lutkovno ustvarjalnost vsako leto popestri svoj program s sodelovanjem režiserja iz tujine. Tokrat je bil njihov režiser prav Duda Paiva, eden največjih imen sodobnega lutkarstva. Duda je velik strokovnjak za gib, vnet raziskovalec odnosa med lutko in animatorjem, od njega se je mogoče učiti ritma, preciznosti, zavzetosti in discipline. V devetih letih je izvedel devet vrhunskih stvaritev. V večini od njih nastopa kot lutkar-plesalec, ljubljanska je druga, ki jo podpisuje kot režiser.

Duda Paiva nas vodi v nenavadne svetove, na robe možnega, verjetnega in družbeno sprejemljivega. Ne da bi vedeli kdaj, nas potegne v svoj vrtinec, da igro sprejmemo, v njej uživamo, osupnemo, se nasmejemo, dokler se na koncu ne zgrozimo in ne onemimo! Tudi z Love Dolls bo tako ...

V skrivnem svetu, ki ga nadzoruje tiho
popevajoč glavni ceremonial, ljudje svoje
fantazije o ljubezni spreminjajo v
skrivnostno neresničnost. Predstava skritih hotenj,
dokler jim nekega dne iluzij ne uniči
luč resničnosti.

 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/lgl-z-love-dolls-gostuje-na-nizozemskem