Zavod Flota pripravlja predstavitev dela v nastajanju Solo

Avtor: Flota

Jutri, 19. decembra 2013, ob 20. uri v Lutkovnem gledališču v Ljubljani vabljeni na predstavitev dela v nastajanju z naslovom Solo Matjaža Fariča.


Foto: Arhiv Flota

»Pred dvajsetimi leti sem v Ljubljani in Antwerpnu ustvaril Solo,« je Farič povedal na temo projekta. »Naslov dobro pove, da je šlo za precej osamljeno ustvarjanje. Želel sem preizkusiti samega sebe. Kar sem ustvaril ni bil le avtorski ples. Izčistil sem svoj plesni jezik in postavil trden temelj za ustvarjanje v naslednjem obdobju. Labodje jezero, Stravinski i ja, Romeo in Julija, Posvetitev pomladi, Klon in Otok, potem sem pri koreografiranju nehal kazati gibe in nehal plesati.

Z učenjem Sola želim vzpostaviti skupno gibalno izkušnjo plesalcev, ki so si zelo različni. (Gre pa v vsakem primeru za izjemne posameznike - za nekatere je ta proces avdicija.) Tako naj bi jih v neki točki povezal v skupino za ustvarjanje v prihodnjih letih. Ko se bomo Solo naučili, pa bomo poiskali drugačne - času in mlajšim kolegom bolj primerne interpretacije in improvizacije, ki se soočajo z mojim plesom izpred dvajsetih let. To vam bomo pokazali. Ampak samo enkrat in nikoli več. Potem bomo naredili predstavo. Več o tem na predstavitvi in v pogovoru, ki bo sledil.«

Plesalci in soustvarjalci pri procesu so Barbara Kanc, Jana Menger, Kaja Janjič, Katja Legin, Kristina Rozman, Urša Rupnik, Hygin Delimat, Leon Marič, Matevž Česen, in Matic Bobnar.

Število gledalcev je omejeno, zato svoj prihod potrdite po elektronski pošti: plese@flota.si.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/zavod-flota-pripravlja-predstavitev-dela-v-nastajanju-solo