S programom Kot ženska sklepni konec tedna Mesta žensk

Avtor: STA

Festival Mesto žensk bo danes in v soboto gostil program Kot ženska, v sklopu katerega bo nastopilo 12 britanskih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki bodo skozi predavanja, predstave, branja, inštalacije, projekcije, delavnice in pogovore spregovorili o performansu identitete.


Nando Messias / foto: Darrell Berry

Program, ki ga je za Mesto žensk pripravila Lois Keidan, je del pobude "Live Art Development Agency" z naslovom "Restock, Rethink, Reflect 3: Live Art and Feminism", ki odkriva in opredeljuje vpliv performansa na feministične teorije in prispevek umetnic k diskurzu o sodobni politiki spola, so sporočili iz Društva za promocijo žensk v kulturi - Mesto žensk.

V dvodnevnem dogajanju bodo ustvarjalci, poleg Weaverjeve so to še George Chakravarthi, The Girls, Dickie Beau, Nando Messias, Lucy Hutson, Laura Bridgeman, Serge Nicholson in David Hoyle, predstavili načine, kako je mogoče skozi performans uprizoriti ženskost in "queerati" reprezentacije spola.

Tako bodo danes pripravili Delavnico o hoji, performanse Moška (i)zguba, Kaj je Tammy izvedela o ... kako je biti ženska in Ni besed za to ((Trans) Mangina monologi), instalacijo Diamanti in krastače ter projekcije Dekleta na filmu.

V soboto, ko se bo festival Mesto žensk počasi iztekal in predal štafetno palico posebni izdaji feminističnega in queer festivala Rdeča zora, pa bo sledilo še predavanje Dolga miza, performanse Barski molji, Če želiš večje yorkshirske pudinge, potrebuješ večjo posodo, Andhaka in Izgubljen v prehodih ter Hoylov kabaret Težave s spolom.

Festival Rdeča zora, ki bo v nedeljo stopil v ospredje skupnega projekta Rdeča zora nad mestom žensk, pa bo do 26. oktobra ponudil še vrsto performansov, pogovorov in delavnic.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/s-programom-kot-zenska-sklepni-konec-tedna-mesta-zensk