Film Pina za uvod v jesenski del CoFestivala

Avtor: STA

S filmom Pina Wima Wendersa, s katerim se je nemški cineast z občutljivostjo poklonil plesalki in koreografinji Pini Baush, se bo v Kinu Šiška drevi začel jesenski del festivala sodobnega plesa CoFestival, ki v drugi izdaji nosi moto Umetnost sobivanja. Po projekciji bo sledil tradicionalni večer FičoDROM Enakonočje, namenjen vsem plesa željnim.


foto: Lauren Philippe

Organizatorji v sklopu festivala napovedujejo prvo javno predstavitev avtorja in koreografa Jurija Konjarja z naslovom V iskanju mirovanja, ki bo na sporedu 23. septembra. "Uprizoritev je del dvoletnega raziskovalnega projekta Konjarja pod skupnim naslovom 'Still', v okviru mreže Modul Dance. S pozornejšim opazovanjem mirujočega telesa opazimo njegovo nezmožnost ne-gibanja," so zapisali v CUK Kino Šiška. Poleg Konjarja sta pri predstavi sodelovala še Catherine Jauniaux in Jaka Šimenc.

Na programu festivala bosta tudi predstavi Au contraire po Jean-Lucu Godardu večkrat nagrajenega ženevskega umetnika Foofwa d'Imobilite v Stari mestni elektrarni - Elektro Ljubljana ter Utva v režiji Tomija Janežiča in produkciji Srbskega Narodnega gledališča Novi Sad, ki jo bodo uprizorili na odru Kina Šiška. Po predstavah bodo organizatorji pripravili pogovore z ustvarjalci.

Obetata se še raziskovalno-umetniški projekt v Frankfurtu živeče plesalke in koreografinje Lili Mihajlović ter obisk ustvarjalke Antje Pfundtner.

Festival bo 27. septembra sklenila predstavitev rezultatov koreografske delavnice Vertigo v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova (MSUM). Delavnico vodi Eduardo Torroja, član priznane belgijske skupine Ultima Vez.

Prvi del drugega CoFestival je potekal med 17. in 21. junijem in je med drugim ponudil plesne delavnice, diskusije, predstavo Lil'Dragon ter filmski večer ShortDanceFilms.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/film-pina-za-uvod-v-jesenski-del-cofestivala