Stol(čk)i nagrajeni z veliko nagrado za najboljšo predstavo

Avtor: Mini teater

Na mednarodnem gledališkem festivalu evropskega igralca (Festival actor od Europe) je Mini teater prejel veliko nagrado za najboljšo predstavo Stol(čk) i v izvedbi in režiji Nika Goršiča.


Predstava je bila prepoznana kot najboljši avtorski projekt prikazan na festivalu v vseh segmentih, igra, režija, tekst, dramaturgija in vizualnost predstave.

Nagrajeni Stol(čk)i, avtorska predstava Nika Goršiča in noviteta letošnje sezone Mini teatra, so bili na 11. mednarodnem gledališkem festivalu Actor of Europe (Festival evropskega igralca) v Makedoniji uprizorjeni 7. julija 2013 ob 21.00, že maja letos pa so na 4. festivalu mreže NETA (Nova Evropska Teatrska Akcija) v bolgarskih Vratsih prejeli nagrado festivala za najboljšo predstavo.

O FESTIVALU

Vsako leto, med 6. in 11. julijem, na obali Prespanskega jezera poteka mednarodni gledališki Festival evropskega igralca, ki je postal eden najpomembnejših festivalov v Prespanski regiji in tudi Makedoniji, udeležujejo pa se ga nekatera od pomembnejših imen regionalne in mednarodne gledališke scene. V kulturnem sodelovanju Makedonije, Albanije in Grčije otvoritev festivala vsako leto poteka v treh jezikih, ki se govorijo ob Prespanskem jezeru – makedonščini, albanščini in grščini. Festival poteka na zunanjem prizorišču Saraj v Resnu (Hiša kulture). Več o festivalu tudi na www.actorofeurope.net.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/stol-ck-i-nagrajeni-z-veliko-nagrado-za-najboljso-predstavo