Otvoritev festivala Mini poletje in Dan križevniškega soseda

Avtor: Mini teater

To soboto, 29. junija 2013, vabljeni na otvoritev 15. mednarodnega festivala Mini teatra za otroke in Dan križevniškega soseda. Dogajanje se začne ob 10. uri dopoldne ter nadaljuje v popoldne in večer.


Foto: Miha Fras

Mini poletje 2013, že 15. mednarodni festival Mini teatra za otroke, bo ponovno poskrbel za pestro in zanimivo lutkovno poletje, predstave pa bodo spremljale tudi ustvarjalne delavnice za otroke. Tako nas že na dan otvoritve, 29. junija, ob 10.00 čaka 100. svečana ponovitev mednarodno večkrat nagrajene Sneguljčice in ob 18.00 250. svečana ponovitev Obutega Mačka. Na obisk z Madžarske ob 16.00 prihaja tudi Sedmeroglava vila, med predstavami pa ne bodo manjkale niti ustvarjalne delavnice v sodelovanju s KUD-om Sredina.

Mini poletje, ki bo potekalo od 29. junija pa vse do 1. septembra 2013, pa bo pestro tudi v nadaljevanju! Že 14. julija pripravljamo tudi premiero Sapramiške Svetlane Makarovič v režiji Roberta Waltla, ki bo tokrat zaživela v flamščini. Poleg predstav Mini teatra bodo na sporedu tudi gostujoče predstave iz Belgije, s Češke, Slovaške, Madžarske, Bosne in Hercegovine, letošnji festival Mini poletje v Ljubljani pa ob vstopu Republike Hrvaške v Evropsko Unijo skozi predstavitev njihovih igralcev, predstav, avtorjev in ostalih gledaliških ustvarjalcev še posebej posvečamo predstavitvi hrvaške gledališke in lutkovne umetnosti za otroke.

***
Na dan otvoritve Mini poletja pa nas čaka tudi DAN KRIŽEVNIŠKEGA SOSEDA, ko bomo skupaj z vami in ostalimi Križevniki pripravili nepozaben dan ter izkoristili priložnost za prijetno druženje! Dan, ko se bomo ustvarjalci, stanovalci in obiskovalci Križevniške ulice (z)družili ter zase, za someščane in obiskovalce mesta pripravili nepozabno soboto. V soboto, 29. junija, tako pripravljamo bogat, raznolik, pester in zanimiv program za vse starosti - od lutkovnih predstav, ustvarjalnih in glasbenih delavnic, obiska pri tiskarju, detektivske avanture, sprehoda po razstavah, urejanja pričesk, potovanja v Vietnam in vožnje po Ljubljani, sladkanja in kofeina, prebiranja knjig in nagovarjanja domišljije, lovljenja sreče, pa do večernega zaključka z DJ remiksi indie rock glasbe. Dan Križevniškega soseda bomo skupaj z vami soustvarjali Mini teater, tipoRenesansa, Mestni muzej Ljubljana, Festival Ljubljana, galerija Squat, Zavod za kiparstvo, Uredništvo pričesk Robert, Izak Košir, frontman skupine The Toronto Drug Bust, didžeji Nina Hudej, Peter Gold, Kris Kylven, Luka Prinčič in Yanoosh, nadarjena ilustratorka Ana Baraga, KUD Sredina, restavracija Shambala in pub Pod Skalco, pri zagonskih sredstvih za nakup in najem urbane opreme ter sredstvih za njeno osvežitev pa sta na pomoč priskočila zavod Turizem Ljubljana in Mestna občina Ljubljana.


Povezave
:
Program Mini poletje 2013
Program Dneva križevniškega soseda


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/otvoritev-festivala-mini-poletje-in-dan-krizevniskega-soseda