Za plesalce, igralce in performerje z različnimi izkušnjami

Avtor: Zavod EMANAT v sodelovanju: En Knap / Španski borci

Eric Dean Scott (ZDA/Slovenija): Redna tedenska delavnica fizičnega gledališča. ZAČETEK: Torek, 1. 12. od 18.00 do 21.00 – Španski borci, Zaloška 61, Ljubljana (od decembra 09 do maja 010 – vsak torek od 18.00 do 21.00)


Redna tedenska delavnica fizičnega gledališča je namenjena igralcem, plesalcem in performerjem, ki želijo z rednim treningom in improvizacijo v skupini poglobiti oziroma razvijati performativne veščine. Trening bo temeljil na delu Grotowskega in na delu Iowa Theatre Lab. Na delavnici se bomo skozi natančno stukturirane telesne in vokalne vaje osredotočali na odpiranje performerjevega telesa za fizične in vokalne impulze in na načine, kako te impulze zadržati v telesu, s čimer bomo poskušali premostiti razkorak med impulzom in izrazom. Improvizacije bodo temeljile na principu Viewpoints treninga, ki razvija performejeve veščine za improvizacijo z razmerji prostora, časa in telesa, ki jih lahko performer uporablja pri svojem delu. Posamezni treningi se bodo pričeli s fizičnim treningom, ki mu bodo sledile skupinske improvizacije, v zadnjem delu delavnice pa se bomo posvetili kompoziciji. Delo na kompoziciji ponuja udeležencem možnost, da razvijajo svoje ideje samostojno oziroma v skupini in lahko vključuje delo na posameznih prizorih, koreografiranje giba ali delo z besedilom.

Udeleženci lahko prinesejo materiale, na katerih željo delati. Prinesite udobna oblačila.

Eric Dean Scott
je igralec, pisatelj, režiser in performer iz New Yorka. Študij je končal na Experimental Theater Wing na univerzi v New Yorku, kjer se je izobraževal v tehnikah, ki bazirajo na fizičnem teatru in črpajo iz eksperimentalnih gledaliških gibanj 60ih in 70ih: z Ryzsardom Cieslakom (glavni igralec Grotowski's Polish Theater Lab), s Kevinom Kuhlkejem (Iowa Theater Lab) in Saskio Hegt (igralka v Schecknerjevi Performance Group) se je izobraževal iz igre, ki je temeljila na idejah Jerzyja Grotowskega, pri Mary Overlie se je učil tehnike Six Viewpoints, pri Jonathanu Hartu (Roy Hart Theater) pa vokalne tehnike in petja. Po končanem šolanju na ETW, se je dve leti izobraževal na William Esper Studio v tehniki Meisner, naslednji dve leti pa v Actor’s Center NYC, kjer se je šolal na področju fizičnega teatra, maske, improvizacije, tehnike Alexander, igre ter režije (kjer se je učil pri legendarnem režiserju Lloydu Richardsu). Po končanem šolanju se je ukvarjal z eksperimentanim gledališčem v New Yorku in ustanovil oziroma bil član naslednjih gledaliških skupin: Gorilla Repertory Theater Company, ki se ukvarja s predelavami Shakespearjevih dram in jih v formi fizičnega gledališča uprizarja na prostem, International WOW Company, ki se osredotoča na site-specific predstave, spektakle z veliko zasedbo, The Faux-Real Theater Company, otroško gledališče v Central Parku v New Yorku ter WaxFactory, mednarodno multimedijsko gledališče. Sodeloval je z Richardom Maxwellom (dobitnik nagrade Obie), Jeffom Weissom (v burleski/kabareju Hot Keys / Come Clean), Stacy Dawson in z Jayem Scheibom v predstavi, ki združuje principe filmske tehnike in live performans. V svojih avtorskih predstavah, kot so tales from bordertown (vol. II) in predstava na podlagi Allen Ginsbergejevega dela HOWL!, združuje fizično gledališče s tradicionalnimi principi in postopki pripovedništva in ustne (epske) poezije.

Cena za posamezni trening (3 ure) = 15 EUR
Cena na mesec (4x) = 40 EUR

Prijave info@emanat.si ali direktno na delavnici v Španskih borcih.
Udeleženci lahko obiskujejo delavnico občasno ali se prijavijo za mesečni ciklus po ugodnejši ceni. 

Povezave: 


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/za-plesalce-igralce-in-performerje-z-razli%C4%8Dnimi-izku%C5%A1njami