V Celju začetek festivala smeha

Avtor: STA

V Slovenskem ljudskem gledališču (SLG) Celje se bodo danes s predstavo Parole, parole ali Ni bila peta, bila je deveta režiserja Jake Ivanca in v izvedbi Gledališča Koper začeli 22. Dnevi komedije. V tekmovalnem programu se bo zvrstilo osem predstav, nagrade bodo podelili 23. marca.


Sen / Foto: Mare Mutić

V tekmovalni program so se poleg otvoritvene predstave uvrstile še Sleparja v krilu v režiji Borisa Kobala in izvedbi celjskih gledališčnikov, Sen v režiji Mateje Koležnik in v izvedbi Prešernovega gledališča Kranj, predstava Filumena Marturano v režiji Katje Pegan ter izvedbi Gledališča Koper in SNG Nova Gorica.

V tekmovalnem programu bodo še predstave Star fotr v izvedbi SiTi Teatra BTC in režiji Jurija Zrneca, Živalska farma v režiji Vita Tauferja in izvedbi ansambla Lutkovnega gledališča Ljubljana, predstava Vitez čudes v režiji Luke Martina Škofa, ki jo bo izvedlo Mestno gledališče ljubljansko. Zadnja tekmovalna predstava bo Slovenska muska od A do Ž režiserjev Lada Bizovičarja in Jureta Karasa v izvedbi Špas teatra.

Žirija Dnevov komedije v sestavi gledališki režiser Jaša Jamnik, gledališki režiser Nebojša Bradić in ravnateljica Osnovne šole Lava Marijana Kolenko bo podelila nagrade za žlahtno predstavo, žlahtnega režiserja, žlahtno komedijantko in žlahtnega komedijanta. Gledalci bodo tudi na letošnjem festivalu vsak večer izbrali komedijantko ali komedijanta večera in glasovali za najboljšo komedijo festivala.

Lani je po mnenju žirije za žlahtno komedijo obveljala predstava 39 vstopnic v režiji Jaše Jamnika in izvedbi Špas teatra.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/v-celju-zacetek-festivala-smeha