MGL na Sarajevski zimi z Nevihto

Avtor: MGL

Mestno gledališče ljubljansko je včeraj, 24. februarja, ob 19.30 gostovalo na 29. mednarodnem festivalu Sarajevska zima v Sarajevu.


foto: Barbara Čeferin

Sarajevskemu občinstvu se je predstavilo z večkrat nagrajeno dramo A. N. Ostrovskega Nevihta v režiji Jerneja Lorencija.

Sarajevska zima je tradicionalni kulturno-umetniški dogodek, ki ga organizira Mednarodni mirovni center Sarajevo. Program festivala je raznolik in sestavljen iz gledaliških predstav, filmskih projekcij, predstavitev vizualnih umetnosti, glasbenih in literarnih dogodkov, razstav in delavnic. Festival kljub vsem okoliščinam preteklih let poteka neprekinjeno, zato je tudi postal simbol svobode, ustvarjanja in spoznavanja z različnimi kulturami in civilizacijami sveta.

24. novembra 2011 so v MGL po šestdesetih letih na oder ponovno postavili dramo Nevihta, ki je bila maja 1951 v režiji Marije Nablocke uprizorjena kot prva predstava na novo ustanovljenega ljubljanskega poklicnega gledališča – MGL. Uprizoritev Nevihta je na zadnjem Borštnikovem srečanju prejela devet nagrad.


Vir: http://veza.sigledal.org/prispevki/mgl-na-sarajevski-zimi-z-nevihto